Читај ми!

Korona menja i IPARD program

Evropska komisija, izmenama Sektorskog sporazuma, omogućila je svim zemljama korisnicama IPARD-a uvođenje avansnog plaćanja dela podsticaja. To znači da bi već od naredne godine, posle usvajanja izmena i dopuna Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, korisnici IPARD programa i kod nas, kroz rešenje o odobrenju projekta, mogli unapred da povuku do 50 odsto tog iznosa. To je za emisiju “Nedeljom za selo” potvrdila šefica Upravljačkog tela IPARD-a Jasmina Miljković sa kojom smo razgovarali i o drugim otvorenim pitanjima vezanim za povlačenje sredstava iz evropskih fondova  namenjenih poljoprivredi.

Iako je decembar kod nas tradicionalno mesec u kome se najviše konzumira riba, ove godine, zbog pandemije korona virusa, nije tako. Promet i cena ribe drastično su pali, što je uzgajivače dovelo u težak položaj. Direktor ribnjaka Kopački rit kod Kanjiže i predsednik Grupacije za ribarstvo u Privrednoj komori Srbije Krum Anastasov kaže da je proizvođačima neophodna pomoć države.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, zbog epidemiološke situacije, po prvi put će biti održan onlajn , od 14. do 18. decembra. Svi programi biće dostupni na platformi expoonline.rs. Na sajmu će moći da se vide proizvodi nosilaca šampionskih pehara sa ocenjivanja "Najbolji u 2020″, a organizovano je i vrednovanje kvaliteta proizvoda i usluga. Izlagači će posredstvom platforme moći da predstave kompaniju, proizvode i usluge, istaknu sajamske popuste i akcije i direktno komuniciraju sa posetiocima i drugim izlagačima. O svemu tome za emisiju "Nedeljom za selo" govori direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво