Читај ми!

Zlato i pohvale za studente i učenike

U Srbiji se godišnje ispusti oko 400 miliona kubnih metara otpadnih voda, od čega se trenutno prečišćava između 5% i 10% otpadnih voda. Najveći deo dolazi iz domaćinstava, sledi industrija u kojoj su, prema podacima Zavoda za statistiku, najveći zagađivači u sektorima prerađivačke industrije, snabdevanja električnom energijom i rudarstva. Situacija je vrlo ozbiljna i potrebno je angažovanje svih – od države, preko privrede i civilnog sektora do gradjana. Zato je lansirana kampanja „Mesec voda“, a kako se svako od nas može uključiti, saznaćete u našem jutarnjem programu.

Učenici četvrtog razreda osnovnih škola u Srbiji postigli su na TIMS testu natprosečne rezultate u matematici i prirodnim naukama. Studenti ekonomskog fakulteta su osvojili tri medalje, uključujući i zlatnu, na takmičenju u Bostonu - uprkos svemu, naša deca napreduju i osvajaju priznanja za znanje. Ima li kod vas ovako dobre dece? - pitamo i pozivamo da nam se javite i pohvalite uspešne učenike u vašem okruženju.

Uz redovan pregled informacija o epidemiološkoj situaciju, donosimo i prilog o tome koliko košta lečenje od kovid-19 u kućnim uslovima.

Danas se otvara nekoliko izložbi u Kulturnom centru Beograda, i počinje sa radom portal koji bi trebalo da poveže umetnike sa ljubiteljima umetnosti, i možda kupcima: čućete više o tome u poslednjem satu.

Sa vama je Ružica Zorkić Radičević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво