Читај ми!

U bolnicu u Batajnici primljeno skoro 100 pacijenata

Iz dana u dan raste broj pacijenata u bolnicama širom Srbije. U naredne dve nedelje, kažu epidemiolozi, očekuje nas vrh ovog talasa, a dalji pravac krive zavisi prvo od rezultata zatvaranja tržnih centara, ugostiteljskih objekata, uslužnih delatnosti ovog vikenda. Za nama je izuzetno teška noć, a kovid bolnica Batajnica došla je ne u pravom, nego u poslednjem trenutku, izjavio je za RTS Milika Ašanin, direktor Kliničkog centra Srbije. Direktorka Batajničke bolnice Tatjana Adžić Vukićević izjavila je da je od juče, kada je počela sa radom ta ustanova primila 95 pacijenata.

Hirurška klinika Vojne bolnice u Nišu postala je kovid bolnica. U njoj ima 50 postelja za pacijente sa srednje teškom slikom. Klinika ima svu potrebnu opremu i dobila je i sistem centralnog razvoda kiseonika. Kovid bolnicu obišao je ministar odbrane Nebojša Stefanović koji je istakao kako se nada da će to olakšati posao Kliničkom centru u Nišu.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da do kraja godine treba da bude završen proces preuzimanja Komercijalne banke od strane slovenačkog NLBe-a kao i da će po tom osnovu u budžet Srbije da bude uplaćeno oko 400 miliona evra. Planirano je da se 170 miliona iskoristi za vraćanje azerbejdžanskog kredita za izgradnju Koridora 11 dok će se ostatak čuvati ili će se koristiti za pomoć domaćim firmama ako to bude potrebno tokom 2021. godine. U Privrednoj komori, sa druge strane, kažu da je podrška države zbog pada obima poslovanja u ovom trenutku najpotrebnija uslužnim delatnostima kao što su turizam i prevoz putnika, dok su naši proizvodni kapaciteti uprkos svim izazovima korona krize i dalje u funkciji.

Rukometašice Srbije trebalo bi danas da startuju na Evropskom prvenstvu u Danskoj. Da li će tako i biti, znaće se posle testiranja svih igračica. Ako testovi budu negativni, naše rukometašice igraće sa Holandijom od 20.30 uz direktan prenos na našem drugom programu.Podsećamo, utakmica je trebalo da se igra juče, ali je pomerena za 24 sata pošto su dve rukometašice pozitivne na korona virus.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednici vesti: Relja Trajković i Marica Serdar

Producent: Bojana Tufegdžić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво