Eksplozija u Aberdarevoj, jedna osoba poginula, dve povređene

U Beogradu u Aberdarevoj ulici na parkingu RTS-a oko 9 časova i 45 minuta došlo je do velike eksplozije u kojoj je jedan radnik poginuo, a dvojica su povređena, od kojih jedan teže. Lakše je povređen i vozač RTS-a. Nezvanično, eksplodirala je boca za zavarivanje koja se nalazila u automobilu parkiranom uz zgradu RTS-a. U trenutku eksplozije nije bilo nikoga u automobilu, ali je neposredno pre nesreće jedan od radnika pokušao da otključa automobil daljinskom komandom. Od siline eksplozije uništeno je nekoliko službenih automobila RTS-a, i popucali su prozori na zgradi. Povređeni radnici su do zgrade RTS-a došli kako bi otklonili kvarove na sistemu za klimatizaciju u zgradi Televizije.

U Batajnici je otvorena nova kovid bolnica. Izgrađena je za 4 meseca. Ima 250 kreveta u intenzivnoj i 680 u poluintenzivnoj nezi. Bolnica će primati pacijente sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će ta bolnica rasteretiti zdravstveni sistem, pomoći zdravstvenim radnicima i spasiti živote. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da će u Batajnici biti zaposleno hiljadu 500 medicinskih radnika, dok će u kovid bolnici u Kruševcu, koja se gradi, raditi njih 900. Prvi pacijenti u Batajnicu će stići posle 17 časova.

Od danas su na snazi nove epidemiološke mere. Skraćeno je radno vreme restorana, kafića, barova, klubova, tržnih centara, igraonica, kladionica, kozmetičkih i frizerskih salona, fitnes i spa centara, teretana i bazena. Radnim danima biće otvoreni do 17 časova, dok vikendom neće raditi. Prodavnice prehrambene robe radiće svakodnevno do 21 sat, a pozorišta, bioskopi, muzeji i galerije do 17 časova. Mera ograničenja radnog vremena ne odnosi se na apoteke, pumpe za točenje goriva, dostavu hrane.

Jednokratna pomoć penzionerima od 5 hiljada dinara biće isplaćena 17-og ili 18-og decembra, potvrdio je ministar finansija Siniša mali. U istom periodu pomoć države u visini jedne minimalne zarade mogu da očekuju i ugostitelji, rent-a-kar agencije i turistički vodiči, hotelijeri. Mali je naveo da je država za 1,7 miliona penzionera izdvojila oko 9 milijardi dinara i naveo da je tim merama, ovogodišnji paket pomoći države građanima i privredi, povećan na 6 milijardi evra, ili oko 12,9 odsto BDP-a.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Nenad Selaković i Tina Amić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво