Читај ми!

Selo je mnogo važno za Srbiju

Da li će obnavljanje zadrugarstva i veće ulaganje u seosku infrastrukturu unaprediti položaj ruralne populacije? Kako da zadržimo mlade na selu? Da li će isplata penzija biti sigurna i redovna uprkos eventualnoj krizi zbog pandemije korona virusa?

- Neophodno je da uslove života na selu približimo onima u gradu. Tako će seoska populacija manje napuštati ognjišta i odlaziti u gradove i inostranstvo. Nemam iluziju da možemo potpuno zaustaviti migraciju selo-grad, jer je to globalni proces. Neki mladi ljudi će, svakako, krenuti u svet da zadovolje radoznalost. Međutim, kao odgovorna vlast i država, treba da im ponudimo bolje uslove za život na selu - kaže ministar za brigu o selu u Vladi Srbije Milan Krkobabić u razgovoru za našu emisiju.

Biće reči i o tome šta će prvo učiniti novoosnovano Ministarstvo za brigu o selu u Vladi Srbije i kada će biti vidljivi prvi rezultati njegovog rada?

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Naslovna stranica - Milan Krkobabić.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво