Читај ми!

Državni vrh Srbije o odnosima sa Crnom Gorom

Epidemijska situacija u Srbiji teška, nestabilna i vrlo nepovoljna, ocenio je direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin, ali da se,uprkos tome, zdravstveni sistem dosta uspešno bori i apelovao na sve građane da sa simptomima, tegobama ne idu na posao nego da se obrate kovid ambulantama. Zdravstveni sistem Srbije spreman je da odgovori najtežim izazovima u borbi sa korona virusom, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

U zgradi Predsedništva Srbije biće održan sastanak predsednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i šefa diplomatije Nikole Selakovića na kome će biti razmotrena najnovija dešavanja u odnosima sa Crnom Gorom. Na sastanku koji počinje u 18 časova biće reči i o drugim spoljnopolitičkim temama, a po završetku sastanka predviđeno je obraćanje medijima. Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je juče za „personu non grata", posle čega su usledile recipročne mere Ministarstva spoljnih poslova Srbije, koje je ambasadoru Crne Gore u Beogradu Tarzanu Miloševiću dalo 72 sata da napusti našu zemlju.

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić izjavio je da žali zbog proterivanja ambasadora Srbije i dodao da će nova vlada raditi na "ozdravljenju odnosa" sa Srbijom i promociji dobrosusedske politike s Beogradom. Episkop Joanikije ocenio je da je odlazeća vlast Crne Gore imala "zlu nameru da podigne tenzije i produbi podele u crnogorskom društvu, naročito među braćom Pravoslavne vere.

U opštinama Severna Mitrovica i Podujevo na Kosovu i Metohiji održavaju se izbori za gradonačelnike. Prema podacima Centralne izborne komisije, u Severnoj Mitrovice do 11 časova glasalo je 12,6 odsto birača .U istom periodu u Podujevu je glasalo 8,2 posto upisanih birača. Rečeno je da izborni proces protiče normalno i bez vecih nepravilnosti. Birališta su otvorena do 19 časova.

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović izjavio je posle obilaska radova na obilaznici oko Beograda kod tunela Straževica, da će radovi na toj deonici, od Ostružnice do Ibarske magistrale, uključujući i petlju Petlovo brdo, biti završeni do aprila sledeće godine. Najavljujući sutrašnju sednicu Skupštine grada Beograda, zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će najvažnija tačka dnevnog reda biti donošenje plana detaljne regulacije za kompleks nove autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu.

U Beogradu je u 68 godini preminuo basista rok grupe "Riblja čorba" Mirosalav Miša Aleksić. Naš poznati muzičar izgubio je bitku sa korona virusom posle lečenja u Kliničko-bolničkom Centru "Bežanijska kosa", gde je bio na respiratoru.

U derbiju 16-tog kola fudbalske Superlige, TSC će od 17 časova dočekati Partizan, dok će Crvena zvezda od 19 sati igrati protiv Rada. Prethodno, u 15 časova na programu su mečevi: Čukarički - Napredak, Voždovac - Mladost, Metalac - Zlatibor i Novi Pazar - Bačka.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Marica Serdar i Relja Trajković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво