Читај ми!

Vučić: Danas težak dan, posebno po broju preminulih od koronavirusa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je kada je reč o epidemijskoj situaciji danas posebno težak dan za Srbiju. "Moramo nastaviti da se borimo", poručio je predsednik i najavio otvaranje kovid bolnice u Batajnici za tri dana. Premijerka Ana Brnabić ne isključuje mogućnost dodatnih mera pred novogodišnje praznike. U bolnicama mesta sve manje, a sve više lekara je zaraženo - 2. 434. Vanrednu situaciju proglasila je i opština Medveđa, u kojoj se zbog rasta zaraze zatvaraju vrtići. Od danas novo pravilo-oni koji imaju simptome korona virusa, trebalo bi prvo da se jave u kovid ambulante. Da se kovid bolnice rasterete, pacijenti koji bi mogli da idu za nekoliko dana kući, biće premešteni u privremene bolnice u Nišu i Kragujevcu na završnu terapiju.

Predsednik Vučić je o epidemiji govorio u Nišu gde je prisustvovao predstavljanju savremenih tenkova T-72 MS, koje nam je donirala Rusija. Pored predsednika Srbije prikazu u niškoj kasarni "Mija Stanimirović" su prisustvovali i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i gosti iz Rusije.

Srbija je posvećena regionalnom i infrastrukturnom povezivanju rekla je predsednica Vlade tokom obilaska gradilišta na Savi i deonice puta Kuzimin -Sremska Rača, koja je deo budućeg auto-puta Beograd Sarajevo. Samo jak, stabilan, dobro povezan region znači bolji kvalitet života za sve gradjane regiona a samim tim i jaču i stabilniju Srbiju, rekla je premijerka. Vrednost izgradnje tog koridora je 250 miliona evra i, kako se očekuje, trebalo bi da bude završen u oktobru 2022. godine.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je policija jutros u opštinama Vršac i Novi Kneževac, od Vatina do sela Majdan, privela oko 450 migranata koji su bili van kampova i prihvatnih centara. Vulin je rekao da će oni biti premešteni u kampove i prihvatne centre, u kojima su i ranije bil. Ministar je s direktorom policije Vladimirom Rebićem i komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem obišao policijske službenike koji su priveli ilegalne migrante na teritoriji opštine Novi Kneževac.

Jedan od najznačajnijih događaja u svetskoj muzeologiji u svetu, evropska premijera izložbe "Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve - Žan Pol Gotje" otvorna je danas u Muzeju savremene umetnosti. Otvaranje je bilo dostupno online, a odmah potom svi zainteresovani posetioci mogli su i uživo da pogledaju izložbu uz poštovanje svih epidemiolosskih mera, u malim i strogo kontrolisanim grupama, budući da se ulaznice prodaju u vremenskim slotovima.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednici vesti: Nenad Selaković i Tina Amić

Producent: Svetlana Stevanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво