Читај ми!

“Čovek u fokusu“, uprkos fizičkoj distanci

Udruženje "Amity - snaga prijateljstva" već 21 godinu se bavi problemima starosti i starenja u Srbiji. Poslednjih osam meseci, od kada je proglašena pandemija korona virusa, u fokusu je podrška starijima u gradovima, a posebno u udaljenim selima.

Epidemiji se ne nazire kraj, a život ne može da stane. Za društveno odgovoran rad Udruženje „Amity" ne mimoilaze ni priznanja. Na  konkursu za najbolju socijalno angažovanu fotografiju "Čovek u fokusu" osvojili su prvu nagradu Delegacije Evropske unije u Srbiji i Magazina "Nacionalna geografija Srbija" i o tome ćemo razgovarati sa mr Nadeždom Satarić, socijalnom radnicom iz Udruženja „Amity - snaga prijateljstva".

Da li korona virus može da uzrokuje moždani udar? Još na početku epidemije posumnjalo se da infekcija Kovidom19 može dovesti do zgrušavanja krvi a da očekivana posledica bude moždani šlog. O eventualnoj uzročno-posledičnoj vezi saznaćemo više od prof. dr Dejane Jovanović iz Klinike za neurologiju KCS.

A kako žive korisnici i zaposleni u Domu za stare „Bežanijska kosa" u Beogradu? Zbog zdravstvene bezbednosti proteklih dana im u posete ne dolaze rođaci i prijatelji, ali su stanari ove ustanove optimisti i uspevaju da prevaziđu izolaciju,uprkos svemu. Svoja iskustva podeliće sa nama korisnica u ovoj ustanovi Milena Mašić.

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd Jedan, 10:05.

Naslovna stranica - (Foto/Projekat za povećano učestvovanje starijh žena u javnom i političkom životu - „Amity")

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво