Читај ми!

Srbija u borbi sa kovidom

Svaki dan neki grad u Srbiji proglasi vanrednu situaciju i donese rigoroznije mere zbog velikog broja obolelih od koronavirusa. U današnjoj emisiji dopisnici iz Srbije će nam preneti kakvo je stanje i na koji način se u gradovima širom zemlje bore sa pandemijom.

Danas počinje veliki Božićni post. Iako se posti iz verskih razloga post je i te kako dobar po zdravlje. Ne smeju se, međutim, zanemariti principi pravilne i zdrave ishrane. O tome zašto i kako post može da podigne imunitet a koje namirnice za vreme posta ga slabe razgovaramo sa nutricionistom Brankom Mirković. 

Maja Martinović i Vladan Jočić, dobitnici su specijalne nagrade "Miloš Crnjanski" Kulturnog centra Vojvodine za TV emisiju iz oblasti srpske kulture realizovanu u regionu i dijaspori. Emisija „Kičica Matice srpske" iz serijala „Originali", za koju su dobili nagradu, govori o izložbama koje je u Parizu realizovala Galerija Matice srpske: „Slike prolaznog sveta - odnosi francuskog i srpskog intimizma" i „Sava Šumanović i tajna pod kupolom" i svedoči o često dramatičnim sudbinama najznačajnijih srpskih likovnih umetnika koji su živeli i stvarali u francuskoj prestonici.

Kao omaž nedavno preminulom mitropolitu Amfilohiju Radoviću u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada otvorena je izložba fotografija Zorana Jovanovića Mačka koji je naš današnji sagovornik.

Tačka povratka je udruženje koje je osnovano od strane Srpskog Siti kluba i Naučno Tehnološkog Parka Beograd. Trenutno je u toku istraživanje i prikupljanje informacija o povratku naših ljudi iz inostranstva za vreme kovida 19. O tome će nam govoriti Aleksandar Jakovljević.

Urednik i voditelj Dragana Živojnović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво