Читај ми!

Projekat " 100 najvećih" za ekonomsko povezivanje regiona

Većina evropskih  zemalja u režimu je  primene najrigoroznijih restriktivnih mera radi sprečavanja širenja koronavirusa. Ponegde one već daju rezultate, dok se drugde poseže za još drastičnijim ograničenjima. Kao efekat visoke stope zaražavanja, gotovo svuda je uočljiv  rast broja preminulih. U prvom satu Magazina, uobičajeno, čućemo raport iz nekoliko država. 

Što pandemija duže traje, to je ekonomska situacija širom sveta, sve teža. Čini se da nikad nije bilo važnije da se privrednici međusobno povezuju, jačaju ekonomsku saradnju i šire ekonomski prostor.Kad je naš region u pitanju od velike pomoći bi mogao biti  projekat "100
NAJVEĆIH". U Srbiji se ove godine realizuje pod sloganom MORAMO NAPRED.
Tim povodom, sagovornica nam je direktorka projekta Ivana Prvanović.

U poslednje vreme sve su češća upozorenja stručnjaka na posledice koje po životnu sredinu ima tekstilna industrija. Samo na američkim deponijama godišnje završi više od 11 miliona tona tekstila, a iz Velike Britanije stiže podatak da nova ili veoma malo nošena odeća koja se baci vredi gotovo 50 milijardi dolara. Otuda, u svetu  ali i kod nas, jača trend koji se naziva "održiva moda". O tome ćemo razgovarati sa profesorkom Majom Radetić sa Tehnološko metalurškog fakulteta.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво