Читај ми!

Još 700 miliona evra za borbu protiv korone

U toku je sednica Kriznog štaba. Uoči sednice, epidemiolog Predrag Kon  rekao je  da će se raspravljati o sprovođenju dosadašnjih mera, ali i o  odlukama čije je usvajanje odloženo, pre svega o prelasku na onlajn  nastavu.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa čelnicima nadležnih instituta  i agencija, a jedina tema razgovora bila je hitna nabavka vakcina. On je  na instagram nalogu objavio da je razgovarao sa predstavnicima Instituta  za virusologiju, instituta "Torlak" i "Batut", Agencije za lekove i  Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, a sastanku su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Poslanici Skupštine Srbije razmatraju više predloga zakona o  potvrđivanju sporazuma o zajmu za razne projekte sa međunarodnim  finansijskim institucijama. Na raspolaganju će biti skoro 700 miliona  evra za efikasniju borbu protiv kovida 19, izjavio je u parlamentu ministar finansija Siniša Mali.

U Berlinu je uhapšen vozač automobila koji se jutros zaleteo u kapiju  sedišta nemačke kancelarka Angele Merkel. Istraga je u toku. List "Bild"  prenosi da je ista osoba pre šest godina udarila automobilom u isto  mesto, pa se veruje da je incident politički motivisan.

Pokrajinska vlada čestitala je svim građanima Vojvodine 25-ti novembar  - dan kada je, pre 102 godine, Velika narodna skupština u Novom Sadu  donela odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji. Tu odluku  jednoglasno je podržalo tadašnjih 757 poslanika Velike narodne  skupštine. U saopštenju pokrajinske vlade ocenjuje se da je Vojvodina,  kao integralni deo Srbije sačuvala i izgradila važne institucije i u  svim oblastima društvenog života stvorila uslove za punu ravnopravnost i  prosperitet svih koji u njoj žive.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu obustavlja postupak protiv  direktora škola, koji je pokrenut zbog toga što su tražili od zaposlenih  i učenika da nose maske, saopštili su posle sastanka sa resornim  ministrom iz Društva direktora škola Srbije. Ministar Branko Ružić kaže  da premijerka Brnabić i on smatraju da je apsurdno pozivati na razgovor  direktore škola zato što poštuju mere Kriznog štaba. Predsednik  Skupštine Društva direktora škola Srbije Dejan Nedić potvrdio je da će  postupak biti obustavljen.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.
Urednici vesti Marica Serdar i Relja Trajković.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво