Читај ми!

E-knjige

Kako tehnologija napreduje, menjaju se i naše čitalačke navike. Nekada je za to bilo potrebno otići do biblioteke ili knjižare, dok sada čitanje može biti digitalna navika, dostupna uvek i svuda. Postoje brojne aplikacije koje posebno utiču na ovu novu vrstu čitalačkog doživljaja. Jedna od najpopularnijih je „TED Books”. Knjige tu imaju uglavnom manje od 20,000 reči, brzo se čitaju, a njihova dužina ne utiče na kvalitet pročitanog. Zatim, aplikacija „Free books” , čiji podnaslov glasi „23,469 klasika na raspolaganju”, pravo je mesto za sve ljubitelje dobre književnosti.

„Goodreads" je aplikacija koja je usmerena na pomaganje čitaocima da otkriju nove knjige. Takođe, možemo pomoću bar-kod skenera obeležiti knjige koje želimo da pročitamo. Njihov sajt je organizovan kao društvena mreža i do sada ima preko 900,000,000 naslova.

Dalje, „Amazon Kindle" je aplikacija koja je veoma dobro prilagođena korisnicima. Nudi mnoštvo jedinstvenih i korisnih alatki za čitanje, poput podvlačenja, promene veličine i stila fonta, definicije iz rečnika itd. Osim toga, jedina od navedenih aplikacija, pored knjiga na engleskom, nudi i knjige na srpskom.

Autor teksta - Tamara Knežević, student (Srpski jezik i književnost, Filološki fakultet, Beograd)

Glumica - Jadranka Selec

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво