Читај ми!

Od danas na snazi nove mere u borbi sa koronavirusom

Posle sastanka sa direktorima kovid bolnica, ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je u Beogradu za 24 časa pregledano skoro 5600 ljudi zbog sumnje na virus korona. Lončar ističe da je gotovo 5000 pacijenata smešteno u bolnice širom Srbije, te da se zbog nedostatka bolničkih kapaciteta pronalaze novi. U kovid sistem ušle su i Selters banja u Mladenovcu i Banja Koviljača, a ministar Lončar najavio je i otvaranje privremene Vojne bolnice u Nišu. Da bi se sprečilo širenje virusa, od večeras će svi ugostiteljski objekti biti zatvoreni od 21 čas do 5 ujutru, u narednih 14 dana. Ta mera neće važiti za apoteke, dostavu hrane, benzinske pumpe za točenje goriva i privredu koja radi u trećoj smeni.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja - 4 zlatne medalje za zasluge i 6 za revnosnu službu povodom Dana Vojske Srbije. Čestitajući  odlikovanima  oficirima I podoficirima predsednik Vučić  je rekao je da su  oni svojim radom pokazali da su dostojni potomci naših slavnih predaka. Zahvalio je svim pripadnicima vojske na angažovanju tokom epidemije kovida 19.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i republički javni tužilac Zagorka Dolovac razgovarali su o saradnji javnih tužilaštava i MUP-a u narednom periodu. Saglasili su se da su bliska saradnja policije i tužilaštva uslov za uspešnu borbu protiv kriminala i prevenciju kriminaliteta. Dogovoreno je da će posebna pažnja biti posvećena otkrivanju i gonjenju teških krivičnih dela u oblasti organizovanog kriminala i korupcije, a nadležne policijske uprave i javna tužilaštva angažovaće dodatne ljudske i materijalne resurse radi bržeg delovanja i boljih rezultata.

Radovi na brzoj pruzi od Beograda do Novog Sada biće dodatno ubrzani, kako bi taj deo bio završen najkasnije do kraja naredne godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. Posle sastanka sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, ministar je istakao da 2021-ve treba da počnu i radovi na izgradnji Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice od Rume do Novog Sada.

Poznati glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74-oj godini, posle borbe sa korona virusom. Ostaće upamćen kao prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta i po brojnim ulogama na filmu i televiziju. Povodom smrti Ivana Bekjareva, telegram saučešća porodici preminulog glumca uputili su predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Nenad Selaković i Vladimir Mihajlović.

Producent Svetlana Stevanović.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво