Читај ми!

Nova ograničenja rada u borbi protiv kovida

Vlada Srbije donela je odluku da ograniči rad ugostiteljskih objekata, kafića, noćnih klubova, restorana, kao i tržnih centara, prodavnica, od 21 sat do pet sati ujutru, saopštila je premijerka Ana Brnabić. Od te mere izuzete su apoteke, dostava hrane, pumpe za točenje goriva, i privreda koja radi i treću smenu. Nove mere u borbi protiv korona virusa stupaju na snagu u utrotak 17. novembra, i važiće 15 dana, do 1. decembra, kada će Vlada ponovo odlučivati o merama, dodala je premijerka Brnabić. Ona je istakla da Vlada trenutno ne razmišlja o zabrani kretanja. Navela je i da škole nastavlju da rade kao do sada i da su deca najbezbednija u školama.

Svi raspoloživi kapaciteti u Beogradu pretvoreni su u kovid sistem, jer je u glavnom gradu najteža situacija, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Najavio je da će i banje Selters i Koviljača preći u kovid sistem. Lončar je zamolio građane da se pridržavaju mera kako bi pomogli zdravstvenim radnicima.

Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, koji se leči od korona virusa, rano jutros ispoljeni su znaci pogoršanja hronične srčane slabosti, koja je posle mera lečenja stabilizovana, saopštila je Srpska pravoslavna crkva. Konzilijum lekara specijalista kontinuirano prati zdravstveno stanje srpskog patrijarha, dodaje se u saopštenju. Patrijarh Irinej od 4. novembra je u Vojnoj bolnici Karaburma zbog infekcije kovidom 19.

Postavljanje bilborda sa amblemom UČK na prilazu Gračanici je najotvorenija pretnja bezbednosti Srba u centralnom delu Kosmeta i provokacija koja ukazuje na to da su Albanci u našoj južnoj pokrajini još daleko od pravljenja iskrenog otklona od zločina počinjenih u njihovo ime, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. Podsetio je da se neki od komandanata takozvane OVK nalaze pred sudom upravo zbog zločina počinjenih nad Srbima i drugim nealbancima, ali i nad svojim sunarodnicima koji su bili protivnici terorističkih i zločinačkih metoda borbe za ostvarenje političkih ciljeva.

U Bosni i Hercegovini, osim u Gradu Mostaru, održavaju se lokalni izbori. Pravo glasa ima više od 3 miliona 280 hiljada birača, koji će moći da glasaju do 19 časova na oko 5800 biračkih mesta. Biračko mesto u Ambasadi BiH u Beogradu otvoreno je na vreme. Registrovana su 53 glasača, prema biračkom spisku CIK-a.

Petnaest azijsko-pacifičkih zemalja formiralo je, uz podršku Kine, najveći svetski trgovinski blok. U sporazum nisu uključene Sjedinjene Američke Države, preneo je Rojters. Sporazum je potpisan na marginama onlajn samita ASEAN na kojem azijski lideri nastoje da smanje napetosti u Južnokineskom moru i odrede smernice ekonomskog oporavka u regionu posle pandemije korona virusa.

Počinje završni teniski turnir u Londonu na kojem učestvuju osmorica najboljih u 2020 godini. Sa Novakom Đokovićem u grupi su Danil Medvedev, Aleksander Zverev i Dijego Švarcman. U drugoj grupi su Rafael Nadal, Dominik Tim, Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov. Naš teniser ima priliku da šesti put osvoji završni turnir, a poslednji put to mu je pošlo za rukom 2015-te godine.

Fudbaleri Srbije igraju u Budimpešti protiv Mađarske u petom kolu Lige nacija. Utakmica počinje u 20 časova i 45 minuta.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Tina Amić i Relja Trajković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво