Читај ми!

Srbija – Škotska: kome će zasvirati gajde

Pred fudbalerima Srbije je još jedan meč koji je dobio epitet "utakmica veka". Imaju priliku da se prvi put posle 20 godina plasiraju na Prvenstvo Evrope. Doduše, neće igrati u najjačem sastavu jer fudbaleri koji nastupaju u italijanskim klubovima zbog epidemijske sitaucije ne smeju da izađu iz zemlje. Svoja očekivanja od utakmice preneo nam je Ivan Golac, jedan od naših najboljih poznavalaca ostrvskog fudbal. Naravno, jedna ovakva utakmica zahteva i podrobniju analizu pa ćemo i slušaoce u našoj redovnoj rubrici "Pitanje jutra" pitati šta očekuju pred meč.

Pored ove "muške" teme imaćemo i dve koje se tiču položaja i prava žena. Govorićemo o projektu "Hajde da pričamo o jednakosti" koji se sprovodi u Novom Pazaru, kao i o sjajnoj inicijativi iz Vranja gde je lokalna organizacija Odbor za ljudska prava Vranje obezbedila sprovođenje preventivnih pregleda za žene sa invaliditetom, čak i u jeku epidemije Kovida-19.

Kad smo kod epidemije, naravno, imaćemo i pregled najnovijih vesti iz Srbije, a čućemo i zanimljivu priču o pobedniku konkursa za startape u oblasti zdravstva - aplikaciji koja omogućava konstantno merenje telesne temperature kod beba i dece uzrasta do šest godina.

Najavićemo Dan praktičnih veština onlajn - inicijativu Centra za kulturu "Božidarac" koja će omogućiti svima u Srbiji da prisustvuju radionicama na kojima se mogu naučiti razne veštine -  od pravljenja voćnog tarta u okviru kursa za poslastičara, preko šivenja maske, nanošenja noćne i dnevne šminke, održavanje i nega kože lica, pa do šišanja pasa, ali i izrada 3D štampe i modelovanja kao i pravljenja sajta.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković.

Budite uz Radio Beograd!

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво