Читај ми!

Svetski dan čistog vazduha

Na pragu još jedne zime i sezone grejanja još jednom se podsećamo značaja čistog vazduha, kako za nas ljude, tako i za sva živa bića na planeti. Posle prošle zime, kada smo bukvalno mogli da vidimo vazduh, nadamo se da će ove sezone situacija biti makar malo bolja, jer nije mnogo toga učinjeno da bi se značajno popravila.

Kakav vazduh dišemo i koliko smo svesni njegovog značaja - pitanje je koje ćemo postaviti slušaocima u našoj redovnoj rubrici "Pitanje jutra" povodom Svetskog dana čistog vazduha. 

Regulatornotelo za elektronske medije (REM) raspravljalo je o nacrtu Pravilnika kojim bi se prikazivanje tzv. realiti programa ograničilo na termine posle 11 sati uveče. Međutim, ovaj dokument nije usvojen, a koji su razlozi preneće nam član REM-a Slobodan Cvejić, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Razgovaraćemo s još jednim članom akademske zajednice - Nebojšom Đurićem, višim asistentom na Artihektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu u Banjaluci, koji je rešio jedan matematički problem star 40 godina

Čućemo i kakva su očekivanja turističkih radnika pred očekivanu odluku o osiguranju i licenciranju koja bi trebalo da olakša rad u oblasti koja je najviše pogođena merama borbe protiv Kovida-19. Takođe, govorićemo i o pripremama za predstojeću sezonu na Kopaoniku.

Najavićemo festival angažovanog filma "Slobodna zona" koji počinje 5. novembra, kao i izložbu "Interakcija 2020" koja počinje 3. novembra u Domu omladine Beograda, a zajednički je organizuju studenti Fakulteta likovnih umetnosti i studenti Odeljenja za istoriju na Filozofksom fakultetu u Beogradu.

Pred kraj emisije uključićemo u program i našeg dopisnika iz Nemačke koji će nam preneti kako je protekao prvi dan primene restriktivnih mera u najmnogoljudnijoj zemlji Evrope.                   

Urednik i voditelj Miša Stojiljković.             

Budite uz Radio Beograd.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво