U novoj Vladi tri nova ministarstva

Dnevna statistika virusa korona u Srbiji ne ohrabruje. Situacija je, prema rečima epidemiologa, preteća. Broj novih slučajeva u Beogradu povećavao se i tokom noći, kažu nadležni. Na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru smešteno je osam kovid pacijenata, kaže državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek i dodaje da zabrinjava sve veći broj pacijenata u kovid ambulantama u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu. On navodi da se razmatra mogućnost pretvaranja Novopazarske banje u privremenu kovid bolnicu sa 200 do 250 mesta.

Inspektorat za rad  kažnjava poslodavce kod kojih se utvrde nepravilnosti u vezi sa primenom preventivnih mera radi  sprečavanja širenja korona virusa na radnom mestu, izjavio je ministar za rad Zoran Đorđević. Dodao je da kažnjavanje nije cilj, ali da se nepoštovanje mera ne može tolerisati. Korona bukti u regionu.

U Rumuniji prvi put više od 5 hiljada novozaraženih. U Hrvatskoj je zabeležen novi, neslavan rekord. U poslednja 24 sata, novooblelih je 1 867, dok je sedam osoba preminulo. U Sloveniji je obolelo još 1 656 osoba, a još tri osobe su umrle. U Bosni i Hercegovini je potvrđeno preko hiljadu i 100 novih slučajeva zaraze, a preminulo je 14 obolelih. Od toga je 437 zaraženih i petoro umrlih u Republici Srpskoj. Bugarska ima više od hiljadu i po, a Mađarska preko 2 hiljade novozaraženih.

Pandemija korona virusa bila je prva tema poslednje debate aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa i njegovog protivkandidata Džozefa Bajdena uoči predsedničkih izbora 3. novembra. Tramp je najavio "propast" ako na izborima pobedi kandidat demokrata. Bajden je obećao milione novih radnih mesta. Dvojica kandidata razmenili su teške optužbe debatujući o nacionalnoj bezbednosti i uticaju Rusije i Kine na američku politiku.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za sutra u 10 časova novu sednicu na kojoj će se raspravljati o Predlogu zakona o ministarstvima. Tim predlogom  predviđa se da buduća Vlada ima 21 ministarstvo, među njima i tri nova - za brigu o porodici i demografiju, zatim za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog i Ministarstvo za brigu o selu.

Povodom 23.oktobra Dana oslobođenja o0d nacizma, 19. Novembra Daana oslobođenja u Prvom svetskom ratu i 25. Novombra 1918. Godine kada je Velika narodna skupština donela odluku o prisajedinjenju vojvođanskih oblasti matici Kraljevini Srbiji, na svečanosti u novosadskoj Gradskoj kući dodeljena su priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Žreb za kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru održaće se 7-mog decembra u Cirihu, saopštila je Međunarodna fudbalska federacija FIFA. Zbog pandemije korona virusa predstavnici nacionalnih saveza neće prisustvovati žrebu. Svetsko prvenstvo bi trebalo da se igra krajem 2022-ge godine.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik i voditelj: Marica Serdar I Vladimir Mihajlović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво