Читај ми!

Kovid 19 i promene u svetu

Da se svet promenio i da se i dalje menja pod uticajem Kovida 19, to vidimo i osećamo na svakom koraku. Ekonomsku krizu koja pogađa većinu država porede sa velikom krizom iz 1929. godine. Mnogi politički i međudržavni odnosi su promenjeni, uglavnom ne na bolje. Unutar zemalja izoštrena su pitanja zdravstvene zaštite, dostupnosti lečenja i broja bolničkih kreveta. Vlade i medicinski krizni štabovi širom sveta trpe žestoke kritike delova društva koji ne prihvataju propisane mere. Otuda u mnogim zemljama protesti i neredi. Nevidljiv i sićušan, korona virus će možda odlučiti izbore u najmoćnijoj zemlji sveta, a rezultat nadmetanja u SAD trasiraće razne strateške pravce u deceniji pred nama.

Pored svega toga, pandemija ne jenjava. Šta nas još čeka?

O geopolitici Kovida 19 i posledicama pandemije po svet, Evropu i Balkan razgovaramo sa dr Nevenom Cvetićaninom, predsednikom Foruma za strateške studije Instituta društvenih nauka.

Urednik i voditelj je Ivana Pribićević.
   

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво