Читај ми!

Da li nam pomeranje časovnika donosi više štete ili koristi?

Kako raste broj novozraženih, to se više preispitujemo da li smo možda već bili u dodiru sa koronavirusom, da li smo razvili antitela i stekli imunitet? Pojave se i vesti da se neko zarazio po drugi put. Da li je to moguće, ako jeste ko je tome izložen i koliko sada više znamo o antitelima, samo su neka od pitanja za dr Mariju Gnjatović iz Instituta za primenu nuklearne energije.

Većina evropskih zemalja će i ove godine u noći 25. oktobra vratiti kazaljke za jedan sat unazad. Evropski parlament je prošle godine usvojio predlog o prekidu računanja zimskog i letnjeg vremena, ali konačnu odluku donosi Evropski savet i rok je 2021.godina. Još uvek je dosta dilema o tome da li je pomeranje časovnika dobro ili loše i koje vreme treba izabrati za trajno računanje. O tome ćemo razgovarati sa Brankom Simonovićem iz Astronomskog društva Ruđer Bošković.

Ovogodišnja tema Dana evropske baštine -nasleđe i obrazovanje kroz digitalne sadržaje bila je idealna prilika da se podsetimo na divan naučno- popularni serijal Beograd za početnike , autorke Smiljane Popov. U program manifestacije uvrštene su neverovatne priče iz beogradske istorije, nekoliko epizoda o Beograđanima koje smo nepravedno zaboravili i destinacijama koje se moraju posetiti. O svemu tome govoriće nam autorka

Urednik i voditelj: Olivera Stajić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво