Svetski dan čistih ruku

Na inicijativu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 2008. godine prvi put je 15. oktobar obeležen kao Dan čistih ruku. Dvanaset godina kasnije ova tema je itekako dobila na značaju zbog pandemije koronavirusa, pa ćemo se tom temom malo više pozabaviti u našem jutarnjem programu. Govorićemo o proizvodnji dezinficijenasa, ali i o tome kako naći pravu meru u pranju ruku i ne preterati. O ovoj temi pričaćemo i sa slušaocima u redovnoj rubrici "Pitanje jutra".

Povodom Svetskog dana belog štapa imaćemo reportersko uključenje iz Gradskog saveza slepih čiji će nam predstavnici preneti kako žive i s kojim se izazovima suočavaju slepi i slabovidi.

Tragom vesti da će Srbija u decembru imati i prvog kuvara i restoran sa čuvenom Mišlenovom zvezdicom razgovaraćemo s poznavaocem prilika u gastronomiji o značaju ove vesti, ali i o tome kakva nam je kulinarska kultura u Srbiji.

Govorićemo i o festivalu bibliobusa, odnosno o temi kako da biblioteke stignu do udaljenih korisnica, a čućemo nešto više i o "Karavanu za klimu" koji je posle Niša stigao u Loznicu.

Naravno, biće tu još mnogo aktuelnih i servisnih informacija pa vam predlažemo da jutro provedete uz uz vaš Radio Beograd.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво