Читај ми!

U Briselu o dijalogu Beograda i Prištine

Šefovi diplomatija zemalja Evropske unije u Luksemburgu razmatraju dijalog Beograda i Prištine. To je prva rasprava na ministarskom nivou otkako je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, na kojoj će podneti izveštaj ministrima spoljnih poslova. Lajčak će tokom nedelje posetiti Beograd i Prištinu.

Predsednik Aleksandar Vučić primio je poruku predsednika Kine Si Đinpinga, koju mu je preneo član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i direktor Kancelarije Centralne komisije za spoljne poslove Jang Ðiječi. Tokom razgovora u Beogradu, Vučić je istakao da su Srbija i Kina iskreno prijateljske zemlje, koje razvijaju odnose u svim sferama društvenog života. Prethodno, Jang se sastao i sa premijerkom Anom Brnabić i šefom diplomatije Ivicom Dačićem. Premijerka je istakla da će i nova vlada nastaviti da razvija strateško partnerstvo sa Kinom. Jang je čestitao Srbiji na uspesima, pre svega, u ekonomskom razvoju.

U Kragujevcu je otvoren centar za prikupljanje kovid-plazme, četvrti u Srbiji, saopštio je Republički fond za zdravstveno osiguranje. Do sada su centri za prikupljanje kovid- plazme radili u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Pacijentima u Srbiji od danas je dostupan novi lek protiv koronavirusa- remdesivir. Lek se daje samo u odredjenoj fazi bolesti i samo uz konzilijarnu odluku.

U oblasti Nagorno-Karabah situacija se ne smiruje. Jermenija i Azerbejdžan se uzajamno optužuju za kršenje prekida vatre, dogovorenog protekle nedelje u Moskvi.

Dobitnici ovogodišnje Nobelove nagrade za ekonomske nauke su Poli Milgrom i Robert B. Vilson za unapređenje teorije javne prodaje. To je saopštio Nobelov komitet Švedske kraljevske akademije nauka.

Svi veliki tokovi reka u Srbiji su mirni i ne očekuju se izlivanja, kažu u "Srbijavodama. U slivu Kolubare sa pritokama, Jadru sa pritokama, Ljuboviji, gornjem toku Zapadne Morave, Limu i Ibru sa pritokama vodostaji će biti u umerenom i većem porastu bez dostizanja
upozoravajućih nivoa.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednici vesti Irena Jelovac i Tina Amić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво