Читај ми!

Branimir Vratnjan, fudbaler

Gost 427. emisije je fudbaler Branimir Vratnjan. Karijeru je počeo kao 14-togodišnjak u Belocrkvanskom amaterskom klubu. Nastavio je u zrenjaninskom Proleteru, a početkom 60-ih je tri sezone bio najbolji igrač Novog Sada. To ga je preporučilo čelnicima Crvene zvezde. Igrao je i za holanski Holand sport, a karijeru je završio u Rijeci. Kao diplomirani ekonomista bio je uspešan privrednik i 20-ak godina direktor Mehanografskog zavoda iz Novog Sada.

U emisiji će između ostalog govoriti: o svom prvom treneru Momi Đokiću - reprezentativcu Jugoslavije na Svetskom prvenstvu u Urugvaju 1930-te, kao i kasnijim Miši Paviću i Hugu Ruševljaninu. O legendarnom golgeteru Milanu Galiću i njegovim fudbalskim počecima u Proleteru. Zbog čega je utakmica Novog Sada i Proletera u proleće 1960-te trajala 15-ak minuta duže? Kako su fudbaleri Novog Sada dobili nadimak Kanarinci? O gradskim derbijima Vojvodine i Novog Sada. O skoro 50-todnevnoj turneji fudbalera Crvene zvezde po Južnoj i Srednjoj Americi od decembra 1966. do početka februara 1967. godine - najdužoj u istoriji jugoslovensog fudbala. O druženju sa jugoslovenskim fudbalerima koji su krajem 60-ih igrali u Holandiji i statusu Velibora Vasovića u tamošnjoj sportskoj javnosti.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво