Novinarstvo danas, društveno važan i težak posao

Na šest portala u Srbiji, za tri meseca Kodeks novinara je prekršen 2829 puta, pokazuju izveštaji Saveta za štampu.Komisija za žalbe Saveta je primila 131 žalbu , što je stopostotno povećanje u odnosu na prošlu godinu. O tome će, ispred Saveta za štampu, govoriti Aleksandra Grigorov. O nagradi Dragiša Kašiković govoriće ovogodišnji dobitnik Aleksandar Apostolovski, novinar i kolumnista lista Politika.

Svakodnevno vas obaveštavamo kakva je situaciju u drugim zemljama kada je pandemija u pitanju a danas razgovaramo sa nekim našim ljudima u svetu. Kako se snalaze, kako rade i kako posluju u ova teška vremena? Govori nam Vladimir Kurčubić, menadžer srpskog restorana "Stefan gril" iz Čikaga i Aleksandar Todorović i Srđan Teodorović, vlasnici najpoznatije berbernice u Berlinu.

O motorima, pravilima vožnje, važnosti edukacije u toj oblasti, Moto GP trkama i restauraciji starih automobila razgovaraćemo sa Đorđem Atanasijevićem, osnivačem Udruženja "Života 43 "koje okuplja ljubitelje moto sporta i starovremenih automobila.

 

Predstavljamo vam Igora Ivkovića i Jovanu Dimitrijević. Igor je iz Dolova kod Pančeva a Jovana rodom iz Pirota a živela je u Leskovcu. Oboje su završili magistraturu na Belgorodskom državnom institutu za umetnost i kulturu sa najvišim ocenama.

Posle završetka studija preselili su se na ostrvo Sahalin gde rade u Anivskoj umetničkoj školi. U februaru ove godine su učestvovali na takmičenju "Granice majstorstva" i pobeda ih je automatski kvalifikovala u uži izbor za takmičenje za najboljeg profesora godine, koje održava guvernator Sahaliske oblasti. U direktnom uključenju iz Sahalina Igor i Jovana će nam govoriti o svom životu i takmičenju koje je u toku.

Urednik i voditelj: Dragana Živojnović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво