Pucnjava kod škole u okolini Prištine

Nepoznati napadač pucao je sinoć iz vatrenog oružja u blizini škole u Donjoj Brnjici kod Prištine, gde su se u tom trenutku nalazila srpska deca. Nije bilo povređenih. Policija je došla na uviđaj posle 45 minuta, a incident je uznemirio Srbe iz sela, koji traže zaštitu KFOR-a.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zahteva da se hitno identifikuju i uhapse osobe koje su potegle vatreno oružje na srpsku decu, a incident ocenjuje kao sraman i kukavički napad na "našu mladost na Kosmetu".

Državna komemorativna svečanost povodom Dana sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja u Drugom svetskom ratu, održana je u Jajincima kod Spomenika žrtvama zloglasnog stratišta. Komemorativnu svečanost predvodila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Sukobi u Nagorno-Karabahu ušli su u osmi dan. Jermensko ministarstvo odbrane objavilo je video-snimak posledica granatiranja Stepanakerta, glavnog grada samoproglašene republike, od strane azerbejdžanskih snaga. Na snimku se vide krateri posle eksplozija, ruševine zgrada i zatrpani automobili. Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopšilo je da je reč o odmazdi, jer je jermenska artiljerija, iz Stepanakerta gađala dva azerbejdžanska pogranična grada - Terter i Goradiz, izvestio je "Tas".

Američki predsednik Donald Tramp ostaće u vojnoj bolnici još nekoliko dana, zbog mera predostrožnosti pošto je utvrđeno da je pozitivan na virus korona, saopšteno je iz Bele kuće. Njegov lekar Šon Konli rekao je da predsednik nije na kiseoniku i da su lekari optimistični. Tramp je na Tviteru iz bolnice zahvalio svima na brizi.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Relja Trajković i Tina Amić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво