Srpski koreni Andrea de Vida, 1. deo

Pred vama je priča iz serijala „Potomci“ u kome tragamo za srpskim korenima širom sveta. Početak ove nesvakidašnje porodične priče jeste događaj o kome se gotovo ništa ne zna. Tog 8. juna 1948. godine na liniji Beograd-Sarajevo otet je civilni avion. Pilot je bio primoran da pređe Jadran i sleti u Bari, u Italiji. Među otmičarima je bila Spomenka Tomović, majka našeg večerašnjeg gosta, koji govoreći o Beogradu kaže: „Doživljavam ga kao grad u kome su moji koreni“. I dodaje: „To još više oseća moj sin“.

Životnu priču Andrea de Vida, investitora i finansijskog stručnjaka iz Italije, u kojoj se kao na filmskoj traci smenjuju slike iz ratne i posleratne  Jugoslavije, zabeležili smo u Milanu, u njegovoj porodičnoj kući.

Autor serijala „Potomci": Nataša Jokić

Urednik emisije: Gordana Gligorić

veceras.zajedno@rts.rs

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво