Baza podataka retkih bolesti za ceo Balkan

Sa radom je počela balkanska baza podataka retkih bolesti, regionalni projekat u koji su uključene Hrvatska, Republika Srpska, Crna Gora, Severna Makedonija i Srbija. Osim pretraživača informacija o bolestima, postoje forumi za pacijente i lekare. Za našu emisiju će govoriti  koordinatorka projekta Bojana Mirosavljević.

U godini kada Medicinski fakultet u Beogradu obeležava vek postojanja, lekari Srbije dobijaju časopis pod nazivom "Srpski medicinski časopis Lekarske komore". Izlaziće četiri puta godišnje na srpskom i engleskom jeziku. O časopisu nam govori glavna urednica prof. dr Nela Puškaš.

Srbi za Srbe je humanitarna organizacija koja je nastala prvenstveno kao ideja srpskog naroda u rasejanju da pomogne socijalno ugroženim višedetnim srpskim porodicama širom Balkana. Uz slogan "Deca su naša budućnost"  do sada su prikupili i uplatili siromašnim porodicama više od pet miliona eura. Gost u studiju biće Igor Rašula, predsednik organizacije za Srbiju.

Srbi u Sloveniji organizovali su prvu manifestaciju nakon početka pandemije. Rade Bakračević, redsednik Štajerske zajednice, najaviće i neke naredne aktivnosti.

Kroz školu ikonopisanja otkrivate bogatstvo srpske srednjevekovne tradicije i kulturno- istorijskog nasleđa.

Koji stilovi ikonopisa postoje i koliko je teško savladati crtanje portretske ikone, ali i složenijih kompozicija, stajaćih figura, kao i tehniku pozlate? Na ta pitanja će nam odgovore dati gošća u studiju , ikonopisac Suzana Parenta, profesorka škole ikonopisanja Đuro Salaj.

Urednik i voditelj Dragana Živojnović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво