Mora li dete sa temperaturom na pcr test?

Korona ili prehlada kod dece? Kako razlikovati simptome? U kom slučaju se obratiti doktoru? Koliko bi dete trebalo da odsustvuje iz kolektiva nakon kratkotrajne temperature? Ako su članovi porodice potvrđeno inficirani, upućuje li se i dete na testiranje? Sagovornik: dr Radmila Kosić, pedijatar.

Dok je kod nas epidemiološka situacija stabilna, uz neophodan oprez, u regionu se koronavirus sve brže širi, čak i u zemljama koje na početku nisu imale velike probleme sa novim virusom, poput Grčke. Kako je tamo u ovom trenutku?

Međunarodni je dan prava javnosti da zna. Biće obeležen i u Srbiji, uz neizbežno pitanje koliko su naši građani svesni da imaju pravo na pristup informacijama od javnog značaja i sa kakvim zahtevima iz te, kao i iz oblasti zaštite podataka o ličnosti, su se tokom pandemijske 2020. godine, obraćali povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milanu Marinoviću, koji je naš sagovornik.

I, nažalost, još jednom, o bezbednosti u saobraćaju. Nedeljama unazad, svedoci smo teških saobraćajnih udesa sa velikim brojem povređenih i nastradalih. Zašto je to tako? Analizira direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević.

Tokom Magazina, najavićemo i nove emisije naše kuće: „Radar" i „Hoću da znam", koje će biti emitovane na Radio Beogradu 2.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво