Nova Vlada Srbije sredinom oktobra?

Naredna sedmica biće ključna za formiranje nove Vlade Srbije, izjavila je premijerka Ana Brnabić i dodala kako veruje da će ona biti formirana sredinom oktobra. Brnabićeva je za Televiziju Pink izjavila kako ima naznaka da ove godine uopšte nećemo imati pad bruto društvenog proizvoda, što bi bio ogroman uspeh. Kaže da se za program Moja prva plata prijavilo 9.648 kompanija i kako očekuje da taj broj premaši 10 hiljada. Rekla je da to znači oko 15 hiljada radnih mesta za početak poslovnih karijera mladih ljudi i podsetila da je Vlada u taj program uložila dve milijarde dinara. Brnabićeva je najavila da će krajem oktobra biti završen Data centar u Kragujevcu, kao i višenamenska laboratorijska lamela u Nišu, a sve to će, kaže, stvoriti uslove za mlade da ostanu u našoj zemlji.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je pronađen snimač parametara leta palog MIG-a 21, u kojem su stradala dvojica pilota. On je za Televiziju Prva rekao da je snimač u dobrom stanju i objasnio da je to vrsta crne kutije, na osnovu koje će se videti na kojoj visini je avion leteo i kojom brzinom. Vulin je naveo da komisije sada poručavaju materijalne dokaze i da će izaći sa zaključcima, koji će biti dostavljeni tužilaštvu.

Oružane snage Azerbejdžana pokrenule su ofanzivu u pravcu regiona Nagorno-Karabah, izjavio je jermenski premijer Nikol Pašinjan i dodao da vojska njegove zemlje situaciju uspešno drži pod kontrolom. Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da je reč o kontraofanzivi, jer je Jermenija počela intenzivno granatiranje položaja azerbejdžanske vojske i naselja. U Jermeniji i regionu Nagorno-Karabah proglašeno je ratno stanje i opšta mobilizacija. Turska podržava Azerbejdžan, a Rusija, Evropska unija i Organizacija Ugovora o kolektivnoj bezbednosti pozivaju na mirno rešavanje krize i povratak pregovorima. Ministri spoljnih poslova Rusije i Turske, Sergej Lavrov i Mevlut Čavušoglu, razovarali su telefonom posle eskalacije sukoba u Nagorno-Karabahu, ali nisu saopšteni detalji razgovora.

Utakmica plej-ofa za fudbalsku Ligu Evrope između Ararata i Crvene zvezde dovedena je u pitanje posle proglašenja ratnog stanja u Jermeniji. Naš klub je saopštio da se situacija prati i da su na vezi sa Uefom. Meč je trebalo da se igra u četvrtak u Jerevanu, a nove opcije su zamena domaćeg terena ili neutralni teren.

U Parizu počinje Rolan Garos. Miomir Kecmanović će oko 17 časova igrati sa Argentincem Dijegom Švarcmanom, a Nina Stojanović sa Čehinjom Barborom Krejčikovom od 16 časova.


Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić
Urednik vesti: Irena Jelovac i Relja Trajković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво