Srušio se vojni MIG kod Malog Zvornika

Očekuju se zvanične informacije o stanju pilota, posle pada aviona dvoseda „mig-21" Vojske Srbije u rejonu sela Brasina, kod Malog Zvornika. Avion se srušio jutros oko 9 časova,  tokom izvršenja redovnog zadatka. Na licu mesta su nadležni Vojske Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vulin, zajedno sa ekipama Službe traganja i spasavanja. Uviđaj je u toku.  Avion „mig-21", koji se srušio jutros, pregledan je u skladu sa svim procedurama i posle pregleda je konstatovano da je ispravan i spreman za let, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Predsednik Aleksandar Vučić razgovara s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Istanbulu. Uoči sastanka, Vučić je rekao kako je veoma važno da Srbija i Turska imaju dobru saradnju.

Otkazan je sastanak Beograda i Prištine na visokom nivou, koji je trebalo da se održi u ponedeljak u Briselu. Najavljeno je da će se održati samo tehnička runda razgovora, i da Zajednica srpskih opština neće biti tema. Predsednik Vučić  je rekao da Priština neće razgovore, već da im svet obezbedi nezavisnost. On nije mogao da odgovori da li će ići na dijalog u Brisel, jer se stvari, kako je istakao, menjaju na dnevnom nivou. U Briselu kažu da su datumi i agenda isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju. Portparol Evropske unije Peter Stano rekao je da je na Uniji, kao posredniku, samo da omogući dogovor, i ne nameće rešenja ili komentariše proces.

Specijalci Euleksa upali su u kancelarije organizacije veterane takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, javljaju prištrinski mediji. Uhapšen je predsednik tog udruženja Hisni Gucati. Akcija Euleksa je pokrenuta 24 časa pošto je u Specijalni sud za zločine O-Ve-Ka odveden prvi optuženi pripadnik te organizacije, nekadašnji lokalni komandant i jedan od šefova obaveštajne službe Saljih Mustafa. Prošle nedelje nepoznati mladić tri puta doneo dokumente u kancelarije veterana takozvane OVK-a dokumente, koji potiču iz arhiva Specijalnog suda.

U Srbiji je epidemiološka situacija stabilna, ali i dalje je neophodan oprez, ponavljaju lekari. Epidemiolog Predrag Kon kaže kako treba pooštriti kontrole sprovođenja mera. Kon je rekao da se od uvođenja mera nadzora za građane koji su se vratili sa letovanja, do sada, elektronskim putem prijavilo oko 23 hiljada ljudi, od kojih su 36-oro sumnjivi slučajevi. Povećava se broj pozitivnih u nekoliko zemalja Evrope i sveta.

Srpski teniser Dušan Lajović  igra u četvrtfinalu turnira u Hamburgu protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Nenad Selaković i Vladimir Mihajlović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво