Uhapšen jedan od osnivača takozvane OVK

U Prištini je Specijalizovano tužilaštvo uhapsilo Saliha Mustafu, bivšeg šefa kosovske obaveštajne službe i jednog od osnivača takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, na osnovu naloga za hapšenje i dovođenje i potvrđene optužnice koje je izdao sudija za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova, poznatih i kao Sud za zločine OVK.

U toku je prebacivanje Mustafe u pritvorski objekat Specijalizovanih veća Kosova u Hagu. Mustafa je novembra prošle godine ispitan u Specijalnom sudu u Hagu kao bivši pripadnik takozvane OVK.

U Nastavnom centru "Makiš" održana je promocija polaznika 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku. Nove pripadnike MUP-a pozdravili su predsednik Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Održane su vežbe polaznika centra, ali i specijalnih policijskih jedinica i Žandarmerije. Svečanost je obeležio i nalet helikoptera MUP-a.

Najboljim polaznicima uručena su priznanja na osnovu rezultata tokom 9-omesečne obuke, profesionalne prakse i završnog ispita.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić putuje danas u Tursku, gde će razgovarati s predsednikom te zemlje Redžepom Tajipom Erdoganom. "Ne moram da kažem koliko su važni razgovori sa turskim predsednikom", rekao je Vučić nakon svečane promocije novih pripadnika policije u Makišu. Rekao je da Srbija želi saradnju i normalne odnose sa Crnom Gorom kao i da su vrata naše zemlje otvorena za sve ljude iz Crne Gore.

Na pitanje RTS-a da li bi Srbiji odgovaralo da SAD preuzme pregovore Beograda i Prištine i da li je nedavno u Vašingtonu bilo reči o tome, Vučić je poručio da će Beograd u najboljoj veri nastaviti pregovore sa Prištinom pod okriljem Evropske unije.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se sa predstavnicima udruženja "Ujedinjeni protiv kovida". Tu inicijativu do sada je potpisalo oko 3.000 zdravstvenih radnika. Sastanak je trajao više od sat i po vremena, a predstavnici udruženja ocenili su ga kao kostruktivan. Dogovor je da potpisnici apela dođu na razgovor kako bi se redefinisala situacija oko smene ili otkaza pojedinih lekara. Država stoji iza toga da revanšizma neće biti, poručuje ministar Lončar.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Relja Trajković i Marica Serdar.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво