Rad od kuće – nova normalnost?

Tokom poslednjih decenija formirala se čitava paleta poslova koji se mogu obavljati u bilo kojoj državi, za bilo kog poslodavca, sa bilo kog mesta, a pandemija je prinudila mnoge kompanije, koje to nisu činile ranije,  da  svojim zaposlenima ponude rad od kuće. Danas već, poslodavci, tamo gde je to moguće, nude rad od kuće kao trajno rešenje.  Koje su prednosti  i mane ovakvog rada i novog načina života,  pitamo psihologa.

Koronavirus, u nekim slučajevima, može da ostavi posledice na organima u ljudskom telu, koji nisu primarno zahvaćeni  virusnom infekcijom.  Istraživanja govore da od 30 do 40 odsto pacijenata ima posledice na srčanom mišiću, zatim, moguće su  promene na plućima, naročito kod teških formi, koje kasnije mogu da budu ozbiljne.  U nekim slučajevima, Covid 19, može da ostavi posledice i na centralni nervni sistem.  Istraživanja na Klinici za uho, grlo i nos KC Niš, koja se tiču posledica obolevanja, i dalje traju, a do sada se pokazalo da se čula mirisa i ukusa posle ozdravljenja vraćaju sporije i ne u potpunosti , kao i da virus ostavlja posledice  na sluh obolelih.

Juče je završena  ekološka manifestacija Evropska nedelja mobilnosti.  O svom učešću u ovom događaju, ali i o onome što planiraju da rade u narednom periodu, čućemo od predstavnika Recan fondacije , koja se bavi reciklažom limenki.

Najavićemo tribinu "Zvezdani časovi ljubavi" koja se održava u četvrtak, u Domu omladine u Beogradu. Idiom „gozba ljubavi" može da se poveže sa brojnim religijama i kulturama - Mesopotamija, Egipat, Grčka,  a u hrišćanstvu dobija novi,  specifični, smisao.  Primer za to  svakako je i čuvena emisija  Agape, čiji je autor Aleksandar Gajšek, koji će govoriti na ovoj tribini, naš gost.

Sa vama je Mirjana Nikić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво