Grenel: Ovo nisu samo reči na papiru

U Beogradu boravi američka delegacija predvođena specijalnim savetnikom Donalda Trampa Ričardom Grenelom. Sa njim je i delegacija američke Razvojne agencije, predvodi je izvršni direktor DFC-a Adam Boler. Grenel i Boler će se danas sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, a u naredna dva dana biće razmotreni projekti dogovoreni sporazumom iz Vašingtona, koje će delom finansirati DFC. Predviđeno je i otvaranje regionalne kancelarije Razvojne agencije u Beogradu.

U rezidenciji ambasadora SAD Entonija Godfrija, održan je sastanak poslovnih zajednica Srbije i Kosova sa Ričardom Grenelom i delegacijom američke Razvojne agencije. Osnovna tema tog susreta bila su nova ulaganja Amerike u region. Ričard Grenel je poručio da sporazum iz Vašingtona i dogovori danas postignuti u Beogradu nisu samo reči na papiru, već znače nove poslove za ljude koji žive u ovom regionu, nova radna mesta i razvoj privatnog sektora.

"Ne bismo bili ovde da nije predsednika Trampa, koji je verovao da nešto drugo može da se desi. Verovao je u to da može privreda da se stavi u prvi plan i akcenat na radna mesta. Data su obećanja narodu Srbije i hoćemo da nas smatrate odgovorim. Ovo nisu samo reči na papiru, već poslovi za ljude koji ovde žive", poručio je Grenel i istakao da je to poruka za srpske građane.

Direktor američke Razvojne agencije Adam Boler je izjavio da u relativno kratkom roku, od potpisivanja sporazuma u Vašingtonu, postoji praktičan rezultat. Imamo priliku za investicije i razvoj privatnog sektora i nova radna mesta i u Srbiji i na Kosovu i u regionu, izjavio je Boler:

 

 

U proteklom danu beležimo manje novoobolelih od koronavirusa i manje pacijenata na respiratoru. Ipak, epidemiolozi upozoravaju da to ne znači da smemo da se opuštamo, jer je virus i dalje među nama. Pod nadzorom je trenutno oko 15 hiljada građana, koji su se vratili sa letovanja iz zemalja koje su označene kao kovid rizične.

 

Međunarodni sajam knjiga u Beogradu, čije otvaranje je planirano za 25-ti oktobar - odlaže se, ukoliko epidemiološke prilike budu dozvolile, za sredinu decembra ove godine. Kako se nadležni Republički krizni štab do ovog trenutka nije izjasnio u prilog održavanju Sajma knjiga, Beogradski sajam je procenio da u periodu koji je preostao do prvobitno planiranog termina, u potpuno neizvesnim uslovima funkcionisanja, više nije moguće kvalitetno i pouzdano izvršiti pripreme za tu manifestaciju.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Nenad Selaković.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво