Nove investicije u automobilskoj industriji

U četiri nove fabrike u Inđiji, Aleksincu, Ćupriji i Zaječaru, koje predstavljaju investicije u automobilskoj industriji, biće otvoreno oko 4000 novih radnih mesta. Prva investicija počinje da se realizuje u oktobru, a ostale do kraja ove godine, rečeno je u Ministarstvu privrede. Za naš program govoriće Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede.

U okviru projekta "JEDNAKI ka rodnoj ravnopravnosti usklađivanjem radnog i porodičnog života zaposlenih" predstavljen je priručnik o radnim pravima za zaposlene i poslodavce . Projekat realizuje Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku Vlade Republike Srbije uz podršku Evropske unije i Fondacije Divac. Ministarka Slavica Đukić Dejanović, direktorka Fondacije Divac Ana Košel i autor priručnika dr Bojan Urdarević predstaviće nam projekat i priručnike.

Tradicionalnom izložbom "Eksponat godine" u Sentandreji, Srpska pravoslavna Eparhija budimska započela je obeležavanje jubilarnih 100 godina ujedinjenja pomesnih Crkava u opet jedinstvenu Srpsku Patrijaršiju. Ove godine centralni eksponat na izložbi je portret tadašnjeg episkopa budimskog i potonjeg Karlovačkog patrijarha Lukijana Bogdanovića, kojeg je naslikao mađarski slikar Lajoš Bruk. O ovom događaju govoriće nam Ljubomir Aleksov, srpski poslanik u Parlamentu Mađarske.

Situacija sa koronavirusom dovela je male proizvođače u Srbiji u nezavidan položaj. U želji da im pomognu da pronađu kupce i da plasiraju svoje proizvode Ana i Veljko Nešić osnovali su platformu "Mali proizvođači hrane u Srbiji" koja je u kratkom roku okupila i spojila i proizvođače i kupce.

Trgovinsko odeljenje Ambasade Španije i Belgrade Wine Week organizuju manifestaciju "Španska vina u srcu grada", koja će se održati drugu godinu za redom i koja će Beograđanima predstaviti izuzetan diverzitet stilova, vinskih regija, sorti grožđa, i svih ostalih odlika vinske kulture Španije.

Naši gosti u studiju, Hose Lopes Tomas de Karansa, šef Ekonomskog odeljenja Ambasade Španije, i njegovi saradnici Ivana Đuranović Veselinov i Stefan Bondžić će slušaocima otkriti zašto je Španija jedna od vodećih zemalja u proizvodnji kvalitetnih vina. Zemlja sa najvećom površinom pod vinogradima u svetu, treći proizvođač i najveći izvoznik u svetu, može se pohvaliti sa preko 4.000 vinarija. Biće to prilika da čujemo i nešto više o ekonomskoj saradnji naše dve zemlje. 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво