Povratnici s letovanja najveći rizik

Srbija je u prethodnim nedeljama najuspešnija država regiona u borbi protiv korone i među zemljama koje imaju najmirniju epidemiološku sliku u Evropi. To je posledica discipline i poštovanja mera donetih tokom letnjih meseci. Međutim, do kraja septembra očekuje se povratak najmanje sto hiljada naših građana koji su letovali ili boravili u zemljama sa nestabilnom epidemiološkom situacijom. To je velika opasnost i gotovo je izvesno da će doći do porasta broja obolelih. Pitanje je kako sprečiti novo rasplamsavanje epidemije. Koliko upravo donete mere za povratnike u zemlju mogu smanjiti rizik, kada se može dogoditi najavljeni drugi talas epidemije i koliko smo još daleko od spasonosne vakcine- o tome govori epidemiolog dr Radmilo Petrović.

U Vrnjačkoj Banji u toku je 44. Festival filmskog scenarija. Za tri glavne nagrade takmiči se deset ostvarenja, među kojima i Realna priča Gordana Kičića. Sa Sonjom Todorović Šegrt razgovaraće o filmu, srpskom scenariju i festivalu.

U Magazinu i o završenom Festivalu evropskog filma Palić. Direktor Festivala Radoslav Zelenović sumira uslove i domete ovogodišnje manifestacije.

Autor: Ana Tomašević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво