Hoće li svetom ikada vladati mir?

Međunarodni dan mira obeležava se 21. septembra svake godine. Ustanovila ga je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1981. godine da bi ojačala ideal mira kod svih naroda, a od 2001. godine je i dan nenasilja i prekida neprijateljstava u celom svetu. Hoćemo li ikada imati mira pitanje je koje vam postavljamo u Pitanju jutra.

Danas je i Svetski dan posvećen Alchajmerovoj bolesti. U goste nam dolazi mr Nada Satarić, iz Organizacije „Amity - snaga prijateljstva" i predsednica Upravnog odbora novoosnovanog Srpskog udruženja za Alchajmerovu bolest, a o ranim znacima i načinima lečenja razgovaramo sa profesorom dr Elkom Stefanović.

Asocijacija za promociju srpske hrane redovno održava tribine na kojima pomaže preduzetnicima u plasmanu svojih proizvoda. Kako je protekla poslednja tribina i koliko su mladi ljudi zainteresovani za plasman naše hrane razgovaramo sa Milošem Pejčinovićem iz ove Asocijacije.

Vesti EU info centra ćete imati priliku da čujete i ovog ponedeljka, a čućemo i kako će proteći dodela nagrada na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

Sa vama je Aleksandra Mladenović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво