Film, serije, muzika

Film "Sedam hiljada duša" /Seven Thousand Souls/ reditelja Sanjina Mirića, koji živi i stvara u Pragu, osvojio je još jednu nagradu u nizu - najbolji istorijsko/ratni film na Filmskom festivalu u Sent-Vinsentu u Italiji.

Prvi festival na kom je prikazan  film bio je  Festival u Nasau USA,  gde je dobio specijalno priznanje. Film je ocenjen kao "Outstanding Excellence" i uvršten je među 20 najboljih filmova. Osvojio je i nagradu kao najbolji dokumentarni film na festivalu u Parizu. U naš program će se uključiti književnica Jelena Ćirić iz Praga, koja se prvi put oprobala i kao glumica.

Glavni urednik Dramskog i serijskog programa RTS-a Marko Novaković, govoriće nam o novim serijama naše kuće koje će obeležiti ovu sezonu. Preko stotinu premijernih termina za igrane serije i raznovrsnost ponude raduje gledaoce. Proteklog vikenda već smo imali priliku da pogledamo prve epizode kriminalističke TV serije "Močvara".

Film "Za pedalj viša" (Two Inches Taller) je finalista na međunarodnom festivalu dečijih medija Ditiako u kategoriji za najbolji kratki film. Gost u studiju biće naš kolega Ivan Veljković koji je autor muzike nagrađenog filma.

Bojana Dimković, naša današnja gošća, vodi raznovrsnu karijeru kao pijanistkinja, čembalistkinja i predavač. Trenutno je zaposlena na klavirskom odseku Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu. Njeni koncertni aranžmani uključuju izvođenja u Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Italiji, Irskoj, Velikoj Britaniji, Norveškoj i na Islandu. Kao aktivni pobornik nove i još neotkrivene muzike, Bojana je sa svojim suprugom, baritonom Krištofom Šumanjskim objavila "Ciklus pesama Sergeja Bortkeviča", koji predstavlja prvi snimak ovih dela.

Urednik i voditelj: Dragana Živojnović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво