U zdravom telu, zdrav duh

"Mens sana in corpore sano" je latinska izreka koju svi znamo. Ali, koliko je se pridržavamo? Koliko zaista vodimo računa o zdravlju svog tela i koliko smo svesni da je fizička aktivnost primerena uzrastu i godinama, neophodna za naše opšte zdravlje i dobro raspoloženje? Uz to, fizička aktivnost je prirodni antidepresiv, jer, dok smo u pokretu, naše telo luči hormon endorfin, koji je zaslužan za sreću. Takođe, dobro fizičko stanje pomaže i u odbrani od raznih virusa iz spoljašnje sredine. O tome razgovaramo sa Dušanom Mitićem, profesorom Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

U okruženju i većem delu Evrope raste broj inficiranih korona virusom. Kakva je trenutna situacija u Sloveniji i Italiji? Da li će naš Krizni štab danas doneti odluku o eventualnom karantinu za građane koji se vraćaju iz epidemiološki rizičnih područja?

Svetski je dan borbe protiv limfoma. Ova maligna bolest, u Srbiji, godišnje biva dijagnostifikovana kod 1200 osoba. Naročiti oprez je potreban u vreme pandemije. Sagovornik: Maja Kocić, predsednik Udruženja pacijenata LIPA.

Od početka godine, više od 3.500 obrazovnih ustanova podnelo je zahtev da se raspiše konkurs za prijem u radni odnos oko 12.000 stručnih osoba u školama i predškolskim ustanovama. U toku su psihološke procene i testiranja, koja realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, potvrđuje Ivana Božić iz Sektora za podršku zapošljavanju.

U skladu sa epidemiološkim merama i željom za vraćanje kulturnim aktivnostima u okolnostima nove normalnosti, Bečka filharmonija izvešće "Koncert letnje noći". Ograničen broj gledalaca biće izvučen na lutriji. A šta će se naći na repertoaru?  Detalje saznajemo od Martine Baljak iz Kancelarije grada Beča u Beogradu.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво