Počinje najstarija kulturna manifestacija u Srbiji

Vukov sabor održava se od 1933. godine i tradicionalno počinje 17. septembra jer je tog dana otvorena njegova obnovljena kuća. Ove godine sabor će biti održan u malo drugačijem formatu zbog epidemiološke situacije, ali će kontinuitet ipak biti održan. O sadržajima koji su pripremljeni ove godine govoriće nam Snežana Nešković Simić, direktorka Centra za kulturu "Vuk Karadžić".

U Beogradu počinje još jedna manifestacija - BG prajd, a pratiće ga zanimljiv pozorišni festival i debatni program. Najaviće ga naš gost Vukoman Stranjančević iz Hartefakt fondacije.

Govorićemo i o veoma zanimlijivom i orginalnom programu podrške beskućnicima, kao i o programu podrške romskoj deci u školovanju. Oba projekta sprovodi humanitarna organizacija ADRA, a u goste će nam doći njen direktor Igor Mitrović.

Psihoterapeutkinja Katarina Jovičić preneće nam kako su zamišljene besplatne psihološke radionice koje su posle nekoliko meseci pauze ponovo počele u Domu omladine Beograda. Popričaćemo i o značaju brige o mentalnom zdravlju.

A jedan od najboljih načina očuvanja mentalnog zdravlja je humor. Zato ćemo čuti prilog o knjizi aforizama "Smehom protiv korone" pančevačke književnice Senke Pavlović.

Govorićemo i o tome kako posluju ugostitelji tokom epidemije koronavirusa, kako funkcioniše gradski saobraćaj u Beogradu i o još mnogim aktuelnim temama.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković

Zato budite uz Radio Beograd 1!

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво