Svetski dan prevencije samoubistva

Samoubistva su, na žalost, jedan od vodećih razloga prevremene smrtnosti. Ipak, stručnjaci veruju da se postojeće brojke mogu smanjiti i da je moguće preventivno delovati u ovoj oblasti. Zbog toga ćemo ovoj temi posvetiti pažnju u našem jutarnjem programu - razgovaraćemo s novinarkom An Mari Alves Ćurčić koja je pokrenula Fejsbuk grupu "Za tebe - važno je", a glavna tema je upravo prevencija samoubistva i podozanje svesti o mentalnom zdravlju.

Govorićemo i o nekim vedrijim temama. Učenici Matematičke gimnazije nastavljaju sa uspesima na međunarodnim takmičenjima. Ovaj put osvojili su četiri medalje na juniorskoj informatičkoj olimpijadi koja je održana u Gruziji. U goste će nam doći osvajač srebrne medalje, Filip Bojković i njegova profesorka Jelena Hadži Purić.

Razgovaraćemo i s Biljanom Petrović, direktorkom Uprave za agrarna plaćanja, o podsticajima za ugostitelje koji žele da unaprede svoju turističku ponudu ili tek započnu bavljenje tom delatnošću.

Najavićemo i sedmi po redu festival "Bašta fest" koji se od 10. do 13. septembra održava u Bajinoj bašti, a emitovaćemo i reportažu sa snimanja serije "Kamiondžije 3" koja će uskoro biti emitovana na RTS-u.

Budite uz vaš Radio Beograd!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво