Vašingtonski sporazum

Predsednik Vučić je na sastanak u Vašington poneo zlatnik sa likom Nikole Tesle, a vratio se sa ključem Bele kuće. Ovi pokloni koje su razmenili Vučić i Tramp simbolično su ispratili potpisivanje sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

Jasno je da je u Belu kuću prekjuče svako ušao sa sopstvenim interesom, koji je rezultirao sporazumom od 16 tačaka. Istovremeno, Prištinu je uveo u mini Šengen, američki Fond za razvoj doveo je u Beograd, Niš je (dogovorenim auto putem i prugom) približio Gračanici i Draču, Gazivode Prištini, pojačao pravne garancije za imovinu SPC..

Zašto je to za američkog pokrovitelja ogroman pomak, za srpsku degaciju maksimum koji se mogao izvući, a za Prištinu razlog za razdor u Vladi? Koliki značaj ima i kakve će praktične efekte potpisan sporazum imati govori nekadašnji šef diplomatije Živadin Jovanović

Institut za književnost i umetnost u prethodna tri dana organizovao je međunarodnu konferenciju posvećenu međuratnom umetničkom mesečniku "Umetnički pregled".
Časopis je bio aktuelan, okupljao je najveća imena tog doba, širio pluralizam i spajao tradicionalno i moderno, prošlost i budućnost. Konferencija i prateća izložba u Pedagoškom muzeju, pokrenuli su pitanje u rubrici Ranka Stojilovića zašto umetničke časopise tog kalibra nemamo i danas

Posle poraza od Rusije, nova je šansa pred našom fudbalskom reprezentacijom u meču protiv Turske u Beogradu. Ujedno i generalna proba pred baraž sa Norveškom za plasman na Evropsko prvenstvo. Očekivanja i mogućnosti u temi Milana Bigovića.


Autor: Ana Tomašević

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво