Susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika SAD-a Donalda Trampa u Vašingtonu

Predsednici SAD-a i Srbije, Donald Tramp i Aleksandar Vučić sastaće se u 17 sati po srednjeevropskom vremenu, objavljeno je na sajtu američke ambasade u Beogradu. Prema agendi predsednika Tramp će primiti Vučića i Avdulaha Hotija, iza zatvorenih vrata u Ovalnoj kancelariji. Zatim će prisustvovati ceremoniji potpisivanja u Ruzveltovoj sobi, posle čega će uslediti i trilateralni sastanak ponovo u Ovalnoj kancelariji, uz prisustvo ograničenog broja novinara. Posle sastanka u Beloj kući, i Vučić i Hoti će se pojedinačno sastati i sa americkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Stejt departmentu. U saopštenju Bele kuće ne navodi se sta će biti potpisano, da li se radi o sporazumu i šta će taj sporazum sadržati, javio je Glas Amerike.

U Svetskoj zdravstvenoj organizaciji ne očekuju masovnu vakcinaciju protiv Kovid-19 do sredine sledeće godine, zbog važnosti rigoroznih provera efikasnosti i bezbednosti vakcine. Portparolka Svetske zdravstvene organizacije Margaret Heris izjavila je da se vakcina mora klinički ispitati.

Dosadašnje mere dale su  rezultate, a Srbija je na dobrom putu u borbi protiv virusa korona, rekla je Darija Kisić Tepavčević nakon redovno održanog sastanka kriznog štaba za borbu protiv virusa korona.Epidemiolog Branislav Tiodorović ukazuje da trenutni dnevni broj novozaraženih upozorava. Ističe da bi jedan od najvećih izazova u borbi sa koronom u septembru mogao da bude povratak građana sa odmora iz inostranstva. 

Fudbalski klub Partian saopštio je da će svi predstavnici kluba u institucijama Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Superlige i Prve lige Srbije podneti ostavke i dalje bojkotovati njihov rad. Odluka je doneta zbog dešavanja na utakmici 6-og kola Superlige, protiv Vojvodine u Novom Sadu, kada se kako navode, desila "brutalna krađa", zbog čega je Partizan zakazao sednicu Odbora za hitna pitanja.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Relja Trajković i Nenad Selaković.

Producent Aleksandar Radović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво