Konačno filmovi i predstave

Posle šest meseci pauze, pozorišni glumci vraćaju se na daske koje život znače, a publika i filmovi u bioskopske sale. U Čortanovcima, blizu Novog Sada, počinje sedmi ambijentalni pozorišni festival "Novi tvrđava teatar", a najaviće ga glumac Jugoslav Krajnov, akter predstave Upotreba čoveka koja otvara festival.

Još jedan festival, ali filmski, počinje u Beogradu. U pitanju je Festival holandskog filma koji će biti upriličen u Kombank dvorani. Za naš jutarnji program najaviće ga Jelena Kostadinović Burazor.

 

Još jedna lepa kulturna manifestacija biće organizovana u Vršcu. U organizaciji udruženja "Tačka susretanja" biće održano veče posvećeno filmskoj legendi Federiku Feliniju, povodom obeležavanja sto godina od njegovg rođenja.

 

Bavićemo se još jednom aktuelnom temom - početkom nove školske godine. Udruženje pedijatara Srbije saopštilo je da koristi od povratka učenika u klupe višestruko prevazilaze rizike epidemije. Tim povodom u program će nam se telefonski uključitis predsednik udruženja, prof. dr Georgios Konstantinidis i detaljnije objasniti ovaj stav. O ovoj temi razgovaraćemo i sa slušaocima u našoj redovnoj rubrici "Pitanje jutra".

Kao i svakog petka, u Prizma kvizu nagrađujemo jednog slušaoca ili slušateljku holterom krvnog pritiska vrednim 20.000 dinara bruto.

Urednik i voditelj emisije - Miša Stojiljković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво