Crna Gora, dan posle najneizvesnijih parlamentarnih izbora

Još samo dan do početka nove, po svemu drugačije školske godine. Koji su poslednji saveti đacima i roditeljima? Kako u učionice ući što opušteniji i uspostaviti što bolji odnos na relaciji nastavnik - učenik - roditelj? Sagovornik: Ivana Orlicki, školski psiholog.

Juče su u Crnoj Gori održani parlamentarni izbori. Analiziramo rezultate, najneizvesnijih izbora u novijoj crnogorskoj istoriji.

Turizam je među privrednim granama koje podnose najteže posledice uzrokovane zatvaranjem zbog pandemije. Neke zemlje, poput Srbije, doživele su turistički bum tokom leta, zahvaljujući domaćim posetiocima, neke poput Japana, pokreću nove inicijative i vidove putovanja, poput onog na Havaje, za kojim vlada prava pomama među Japancima. Na put se kreće avionom iscrtanim simbolima Havaja, služe se havajski obroci i piće. Jedino što se ne stiže do Havaja, već avion nekoliko sati kruži iznad Japana. Kakvi su izgledi za oporavak turizma i koje mere bi trebalo preduzeti? Pitanja su za prof Jovana Popeskua.

"Đaci vas mole usporite pored škole", poštujte Zonu škole, jer počinje nova školska godina. Zlatko Belencan iz Uprave Saobraćajne policije MUP - a Srbije savetuje poseban oprez i vozačima koji su se odvikli od dece pored škola, i đacima, koji pola godine nisu išli u školu.

Ovih dana, mnogi su pohrlili u Planetarijum na Kalemegdanu da bi posmatrali Jupiter i Saturn, koji su najčešće u takvom položaju da se ne mogu videti. U ovom periodu, nalaze se tako da Jupiter ne zaklanja Saturn, pa se obe planete, kao i Saturnov prsten, odlično vide. Takođe i Mesec je u povoljnom položaju za posmatranje. Sve nam to otkriva Branko Simonović iz Astronomskog društva "Ruđer Bošković".

Autor i voditelj: Tanja Zeljković.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво