Savremena terapija za multiplu sklerozu o trošku države Srbije

Više od 300 pacijenata obolelih od multiple skleroze počeli su da primaju savremenu terapiju, koja im je sada dostupna o trošku države. Samo u Kliničkom centru Srbije uključeno je 250 pacijenata. U emisiji će govoriti Vesna Savić, predsednica društva obolelih od multiple skleroze. Gost u studiju biće dr Dušan Damjanović, naš poznati radiolog , koji će, sem o ovoj temi, govoriti i o značaju i prednostima magnetne rezonance u dijagnostici, kada se preporučuje i šta je skrining organizma magnetnom rezonancom.

Povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja Filozofskog fakulteta u Skoplju, u organizaciji Srpskog kulturno informativnog centra Spona, na otvorenom prostoru skvera Jadran u centru glavnog grada Severne Makedonije upriličeno je predavanje i izložba na kojoj je govorio naš današnji sagovornik, istoričar Miloš Stojković.

U emisiji će biti reči i o projektu  „Ja sam ODVAŽNA!"  koji podržava Fondacija Divac,  a koji je usmeren na podršku ekonomskom osnaživanju žena u Srbiji. Pravna lica sa svojom poslovnom idejom mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u rasponu od 5.000 do 7.000 evra.

Regionalni projekat "Obrazovanje kroz igru"  Nevid teatra, realizuje se u saradnji sa Udruženjem dramskih umetnika Srbije u okviru zajedničkog regionalnog programa Ujedinjenih nacija „Dijalog za budućnost".  Ideja je da deca, mladi i odrasli steknu i prošire znanja o vrednostima kulturoloških raznolikosti u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. O aktuelnom konkursu za originalne bajke i basne za decu na temu kulturnih raznolikosti, za naš program će govoriti glumac Andrija Daničić.

Književnik Ivan Sokač preneće nam utiske sa promocije svog novog romana "Zvona i zvonari", koja je održana u Trebinju. Ivan Sokač je autor sedam publikacija beletristike, nagrađen ordenom Antona Pavloviča Čehova, koji dodeljuje Savez pisaca Rusije za doprinos savremenoj ruskoj književnosti, nominovan u Moskvi za književnu nagradu „Sergej Jesenjin" i uvršten u „Antologiju ruske poezije". Prestižno izdanje savremene poezije na nemačkom jeziku „Frankfurter Bibliothek"  prisutno je u nacionalnim bibliotekama Nemačke i Švajcarske, bečkoj državnoj biblioteci, kao i Nacionalnoj kongresnoj biblioteci u Vašingtonu.

Mokrogorski zavičajni dani je  skup uspešnih Mokrogoraca iz celog sveta o kome će nam pričati jedan od osnivača Dragan Ivanović.

Najavićemo i viteški Just Out Festival Manasija 2020, koji će ove godine biti održan u online formatu.

Urednik i voditelj Dragana Živojnović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво