Od ponedeljka rade bioskopi i pozorišta

Krizni štab za suzbijanje virusa korona doneo je odluku da u ponedeljak budu otvoreni bioskopi i pozorišta.  Zamenica direktora Instituta "Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević rekla je da će te ustanove biti očišćene do ponedeljka, s obzirom da nisu radile duže vreme. Istakla je da se moramo pridržavati svih preventivnih mera prilikom boravka u zatvorenim prostorima. Precizirala je da je reč o fizičkoj distanci i nošenju maski. Prodavaće se duplo manje karata nego što je maksimalan kapacitet sala, a maksimalno će u salama moći da bude 500 osoba.  Dodala je da će u svakoj ustanovi postojati redari, ali da se polazi od činjenice da je svako odgovoran za sopstveno zdravlje.

Na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici biće održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije na kom će učestvovati deo jedinica Ratnog vazduhoplovstva i Pe-Ve-O, Kopnene vojske, 72-ge brigade za specijalne operacije i 63-će padobranske brigade. Prikazu će prisustvovati predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin inačelnik Generalštaba Milan Mojsilović.
Predsednik Vučić nije isključio mogućnost pomeranja sastanka Beograda i Prištine u Vašingtonu, o čemu spekuliše prištinska štampa, ali je istakao da, kad god i gde god da bude sastanka - nema šanse za potpisivanje priznavanja Kosova, ni pod kojim uslovima. Predsednik je rekao da jedino što on garantuje to je da će se na sastanku u Vašingtonu i Briselu boriti za interese Srbije. Naglasio je da će se diplomatskim sredstvima boriti da se zaustavi gradnja puta Dečani-Plav u zaštićenoj zoni manastira Dečani i najavio razgovore o tome u Briselu.

Bolnica u Sibiru u kojoj se nalazi ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni ne dozvoljava da se on transportuje u bolje opremljenu zdravstvenu ustanovu u Nemačkoj, gde bi mogao da dobije bolju negu, rekla je portparolka Navaljnija. Lekari kažu da je njegovo stanje nestabilno i da se bore za njegov život. Jedan od glavnih lekara u bolnici u Omsku kaže da nisu nađeni tragovi otrova u njegovom telu i da je utvrđeno da ima metabolički poremećaj balansa ugljenih-hidrata.  U Omsk je sleteo specijalni bolnički avion kojim bi Navaljni trebalo da bude prebačen u Berlin na dalje lečenje. 

Gradski hotelijeri dobiće od države direktnu subvenciju od 350 evra za svaki ležaj i 150 evra za svaku sobu, što je nova i prva sektorska mera za ublažavanje posledica virusa korona koji je ta kriza ostavila na ugostiteljstvo, izjavio je ministar finansija Siniša Mali. Jedini uslov za korišćenje te pomoći države je da hotelijeri do kraja godine ne otpuste više od 10 odsto radnika, poručio je ministar posle sastanka sa predstavnicima gradskih hotelijera u Privrednoj komori Srbije i dodao da će novac dobiti krajem septembra, a najkasnije u prvoj nedelji oktobra.

Večeras se igra finale Lige Evrope. Za trofej će se boriti Sevilja i Inter. Meč počinje u 21 sat uz direktan prenos na prvom programu RTS-a. 

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Relja Trajković i Marica Serdar.

Producent Srđan Manojlović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво