Branko Kovačević, košarkaš

Gost 420. emisije je košarkaš Branko Kovačević. Karijeru je počeo u Metalcu iz Valjeva, a veoma uspešno igrao je i u Crvenoj zvezdi i ljubljanskoj Olimpiji. Tokom sedamdesetih i početkom osamdesetih bio je jedan od najboljih jugoslovenskih košgetera.

U emisiji će između ostalog govoriti: o svom prvom treneru Luki Stančiću. Na koji način je legendarni trener Ranko Žeravca uticao na njegovu karijeru? Po čemu pamti prvu zvaničnu utakmicu? O interesovanju Valjevaca za praćenje utakmica Metalca. O razlici u načinu treninga u Metalcu i Crvenoj zvezdi čiji član je postao 1979-te. Zbog čega u Crvenoj zvezdi nije imao vodeću ulogu kao u prethodnom klubu? O rivalitetu crveno-belih i Partizana, kao i navijačima večitih rivala. Zbog čega nije igrao u reprezentaciji? O razlici igračke karijere i perioda kada je bio u stručnom štabu Crvne zvezde. Govoriće i o bavljenju slikarstvom, kao i svom humanitarnom radu koji je pomogao čak i slavni glumac Leonardo do Kaprio.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво