Vučić sa Dačićem o sastancima u SAD i Briselu

U Srbiji se smanjuje broj pacijenata u kovid-bolnicama, kao i onih sa teškom kliničkom slikom. Epidemiolog Predrag Kon rekao je da veliki broj pregleda u kovid-ambulantama i dalje stvara nesigurnost, ali da je situacija bolja. Novi podaci biće saopšteni na konferenciji za medije Kriznog štaba, koju ćemo prenositi u okviru emisije.

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem o predstojećim susretima u Vašingtonu i Briselu. Potvrdio je učešće na sastanku u Beloj kući, 2. septembra, na poziv specijalnog američkog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine, Ričarda Grenela. U Briselu bi 7. septembra trebalo da se nastavi dijalog, uz posredovanje Evropske unije.

Predsednik Vučić primio je akreditivna pisma novog ambasadora Slovenije Damjana Berganta. Vučić je zahvalio na podršci Slovenije evropskom putu Srbije, dok je ambasador Bergant naveo da će proširenje biti među prioritetima predsedavanja njegove zemlje Uniji u drugoj polovini sledeće godine. Predsedniku su akreditivna pisma predali i ambasadori Poljske i Kambodže: Rafal Perl i Vuta Tana.

Na vanrednom onlajn samitu lideri Evropske unije podržali su demonstrante u Belorusiji i izrazili zabrinutost zbog, kako navode, spornih predsedničkih izbora u toj zemlji. Evropska unija veruje da su rezultati izbora održanih 9. avgusta, prema kojima je predsednik Aleksanadar Lukašenko osvojio šesti mandat sa 80 odsto glasova, "falsifikovani". Predsednici Češke, Mađarske, Poljske i Slovačke, zemalja članica Višegradske grupe, pozvali su vlasti u Belorusiji da otvore put za postizanje političkog rešenja i postupaju u skladu sa osnovnim ljudskim pravima i slobodama, uzdržavajući se od upotrebe nasilja nad, kako su naveli, mirnim demonstrantima.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko uveren je da Zapad finansira ulične skupove i nerede u toj zemlji. Lukašenko je na sednici beloruskog Saveta bezbednosti pozvao lidere zapadnih zemalja da se fokusiraju na probleme u svojim državama.

U Tekerišu kod Loznice održana je centralna svečanost povodom obeležavanja 106 godišnjice Cerske bitke, jedne od najznačajnijih i najvećih pobeda srpske vojske u Prvom svetskom ratu, predvođene Stepom Stepanovićem, i prve savezničke pobede u Velikom ratu. Državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti predvodio je ministar za rad Zoran Đorđević. On je podsetio da Cerska bitka predstavlja najveći herojski poduhvat srpskih vojnika nad znatno brojnijom i jačom austrougarskom vojskom.

U drugom polufinalu fudbalske Lige šampiona sastaće se Bajern i Lion. Utakmica u Lisabonu počinje u 21 sat.

Urednik i viditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Tina Amić i Nenad Selaković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво