"Moja prva plata"

Vlada Srbije kroz program "Moja prva plata" ulaže dve milijarde dinara u 10.000 mladih da steknu prvo radno iskustvo, najavila je premijerka Ana Brnabić, na zvaničnom početku prijavljivanja poslodavaca za taj projekat u fabrici Biospringer u Senti. Brnabićeva očekuje da će, posle devet meseci koje pokriva država sa 20.000 dinara za one sa srednjom školom i 24.000 dinara za one sa završenim fakultetom, i ostati da rade u tim kompanijama.

Posle reagovanja Eparhije raško-prizrenske, zvaničnog Beograda i KFOR-a, zbog izgradnje puta Dečani- Plav, kroz područje koje pripada manastiru Visoki Dečani, obustavu radova zatražio je i premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti. Predsednica Vlade Ana Brnabić od međunarodne zajednice očekuje da će biti jasna ne samo u osudi događanja oko Visokih Dečana, već i u sprečavanju da se naša kulturno-istorijsko-verska baština ugrožava.

 Ne smiruje se virus korone u regionu. Najveći broj novozaraženih i dalje ima Rumunija. Raste i broj novozaraženih u Hrvatskoj, pa su Austrija i Italija uvrstile Hrvatsku na "crvenu listu" visokorizičnih zemalja. Mnogi turisti iz tih zemalja odlučili su da prekinu godišnji odmor i ranije se vrate u svoju zemlju. Zato su već dva dana gužve na granicama Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije.Austrija je savetovala svojim građanima da izbegavaju putovanje u Hrvatsku, a oni koji su već tamo da napuste tu zemlju što pre. Od ponoći svi koji se vraćaju iz Hrvatske u Austriju moraju imati negativan PCR test. 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je rekonstruisani deo Instituta za nuklearnu medicinu Vojnomedicinske akademije koji jeopremljen dvema najsavremenijim gama kamerama, uređajima koji se koriste za preciznu dijagnostiku različitih oboljenja, a posebno malignih bolesti. Kako je naglasio ministar odbrane, Vojnomedicinska akademija je svakakojedna od naših  Najcenjenijih zdravstvenih institucija, a da bi takva iostala potrebni su ljudi, ali i ulaganje u tehniku.

Posle mesec dana prekida, danas se obnavlja proces vantelesne oplodnje o trošku države.1.septembar je preporučeni rok za početak procedura za vantelesnu oplodnju. Starosna granica za žene pomerena je na 43.godine, a broj pokušaja vantelesne oplodnje je neograničen kaže za naš program predsednica Udruženja „Šansa za roditeljstvo" Sandra Jovanović.


Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Relja Trajković i Marica Serdar.

Producent Srđan Manojlović.     

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво