Vučić - Učestvovaćemo u razgovoru u Beloj kući

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će Beograd učestvovati u razgovorima u Beloj kući, koje je za 2-gi septembar najavio specijalni izaslanik američkog predsednika Ričard Grenel, i istakao da Srbija nije u poziciji da odbija razgovore. On je za Televiziju Pink naveo da će teme sastanka biti ekonomske, što su, kaže, važne teme za našu zemlju.

Vučić je istakao da Prištini nije cilj sloboda protoka kapitala, robe i usluga, već samo da dođu do konačnog rešenja bez pregovora, a to je priznanje nezavisnosti. Rekao je da ne sumnja da će biti još provokacija s njihove strane, poput današnjeg upada u zaštićenu zonu manastira Dečani gde su nastavljeni radovi na magistralnom putu Dečani-Plav.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da razmišlja o dva koncepta po pitanju Vlade - koaliciji sa jednom strankom ili koncentracionoj Vladi, i da je, trenutno, bliži prvom konceptu. Dodao je da politički posmatra i razmatra šta se dešava u svetu i u Evropi, kako bi bilo doneto najbolje rešenje za zemlju i građane i najavio da će predlog saopštiti uskoro.

Od sutra građani Severne Makedonije, Hrvatske, Bugarske i Rumunije pri ulasku u našu zemlju moraju da imaju negativan Pi-Si-Ar test ne stariji od 48 sati, saopštila je posle sednice Kriznog štaba, doktorka Darija Kisić Tepavčević. Naglasila je da se te mere se ne odnose na naše građane koji dolaze iz ove četiri zemlje i dodala kako je doneta odluka da restrikcije za ulazak građana Crne Gore u našu zemlju prestaju da važe.

Crna Gora će sutra otvoriti granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom i Severnom Makedonijom, najavio je direktor Instituta za javno zdravlje  Boban Mugoša. On je za Televiziju Vijesti rekao da će za ulazak građana iz tih zemalja u Crnu Goru najverovatnije biti potreban negativan Pi-Si-Ar test ili serološki ELESA test.

Zdravstveni sistem se postepeno rasterećuje. Dve bolnice izašle su iz kovid sistema - Institut za reumatologiju i Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije. Institut za reumatologiju se u ponedeljak vraća u redovan režim rada.

Bilans žrtava u eksploziji u glavnom gradu Libana Bejrutu je skoro 180 nastradalih, 6 hiljada povređenih, a najmanje 30-oro ljudi vodi se kao nestalo, saopštile su Ujedinjene nacije. Eksplozija je oštetila šest bolnica i više od 20 klinika, 120 škola, više od 50 hiljada rezidencijalnih objekata, kao i više od 170 hiljada stanova. Kancelarija Ujedinjenih Nacija za koordinaciju humanitarnih poslova saopštila je da se, ipak, ne očekuje nestašica hrane.

U četvrtfinalu fudbalske Lige šampiona u Lisabonu, u 21 čas sastaju se Barselona i Bajern. Pobednik će se u polufinalu sastati sa boljim iz sutrašnjeg meča Mančester Siti-Lion. Prvi polufinalisti su Pari Sen Žermen, koji je eliminisao Atalantu, i Lajpcig, koji je sinoć sa 2:1 savladao madridski Atletiko.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Marica Serdar i Relja Trajković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво