Od septembra kombinovana nastava - časovi i u školama i online

Krizni štab i Vlada Srbije odlučili su da školska godina počne na vreme uz posebne epidemiološke mere. Učenici od 1-og do 4-og razreda nastavu će pohađati u učionicama, gde će maksimalno moći da ih bude 15. Imaće najviše četiri časa koji će biti skraćeni do 30 minuta, potvrdila je za RTS zamenica direktora Instituta Batut, Darija Kisić Tepavčević. Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da škola od septembra ne može da funkcioniše u punom kapacitetu. On je naveo da se preporučuje da učenici mlađih razreda, naročito prvaci pohađaju školu. Šarčević je rekao da u ovom trenutku, celodnevna nastava neće postojati. Dodao je kako je cilj da učenici od 5-og do 8-og razreda imaju kontinuitet.

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je radove na Savskom trgu, u okviru „Beograda na vodi", ispred stare Glavne železničke stanice. Predsednik je rekao da su uređene 32 hiljade kvadratnih metara, od kojih je 20 hiljada kvadrata čistog prostora, a 12 hiljada kvadrata saobraćajnica. Rekao je da će tu biti zasađeno 300 stabala. Savski trg je još jedan važan korak u ulepšavanju Beograda kao važne turističke destinacije, koji će doprineti razvoju cele Srbije, naveo je predsednik Vučić.

Rusija je prva u svetu odobrila vakcinu protiv Kovida-19, objavio je predsednik Vladimir Putin. Vakcinu je razvio moskovski institut „Gamalej", a njen status je potvrdilo rusko Ministarstvo zdravlja. Putin očekuje masovnu proizvodnju u najskorije vreme. Svetska zdravstvena organizacija je saopštila da sa ruskim zdravstvenim institucijama pregovara o atestu. Postupak podrazumeva rigoroznu proveru svih propisanih bezbednosnih procedura i efikasnosti nove vakcine.

Proslavljeni srpski fudbaler i trener Vladica Popović preminuo je u 85-oj godini. Kao fudbaler ostavio je najveći trag u Crvenoj zvezdi. Igrao je od 1953-će do 1965-te godine, a na 499 utakmica postigao je 38 golova. Za reprezentaciju Jugoslavije je odigrao 20 utakmica i osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Melburnu 1956-te godine. Trenersku karijeru počeo je u Boliviji, a u Kolumbiji je prvi i jedini strani trener koji je osvojio titule sa dve različite ekipe.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Nenad Selaković i Tina Amić.

Producent Ljubinka Dobrilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво